Ένας παλιός “γνώριμος” στο στόχαστρο της έρευνας για τη φωτιά στην Εύβοια

Ένας “γνώριμος” των αξιωματικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και δυο ακόμα κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής βρίσκονται στο «κάδρο» των ερευνών για την μεγάλη φωτιά στην Εύβοια που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα πυκνού δάσους και απείλησε χωριά και περιουσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται εντός της ημέρας, τα τρία άτομα να κληθούν να δώσουν εκ νέου καταθέσεις καθώς, όσο οι μέρες και οι ώρες περνούν, οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής συγκεντρώνουν περισσότερα στοιχεία. Ένας από τους τρεις, όμως, φαίνεται ότι συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ερευνητικό ενδιαφέρον και αυτό διότι πριν από ένα χρόνο είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για εννιά πυρκαγιές στην ίδια περιοχή, από τις οποίες είχε κινδυνεύσει ακόμα και το ίδιο του το χωριό. Ο 33χρονος, μάλιστα, είχε προφυλακιστεί αλλά στην συνέχεια αποφυλακίστηκε.

Επίσης, οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής εξέτασαν το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από μια κολόνα της ΔΕΗ στο χωριό Μακρυμάλλη, χωρίς ωστόσο το συγκεκριμένο ενδεχόμενο να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Πολύ σύντομα οριστική απάντηση θα δώσει το τελικό πόρισμα του πραγματογνώμονα.