Ένα Αστυνομικό Τμήμα για την φρούρηση του Κασσελάκη και του συντρόφου του

Του Θάνου Σωτήρη

Περισσότερα από δέκα άτομα, χοντρικά δηλαδή την δύναμη ενός Τμήματος Ασφαλείας της Αττικής, διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία για την φρούρηση του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και του Αμερικανού συντρόφου του, Τάιλερ Μακ Μπεθ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, έχει εκδοθεί διαταγή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προς την Γενική Διεύθυνση Προστασία Επισήμων, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να διατεθούν άμεσα τρείς αστυνομικοί με ένα αυτοκίνητο ως προστατευτική συνοδεία για τον καθένα τους και σε εικοσιτετράωρη βάση.

Παράλληλα θα τοποθετηθεί, επίσης σε εικοσιτετράωρη βάση αστυνομικός φρουρός στην είσοδο της οικίας όπου διαμένουν οι Κασσελάκης και Μακ Μπέθ, και συγχρόνως θα υπάρχει και περιπολικό που θα κινήται γύρω από την οικία επίσης ολόκληρο το εικοσιτετράωρο.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό δηλαδή υπολογίζοντας τα ρεπό και τα αδιάθετα των αστυνομικών που θα καλύπτουν τις υπηρεσίες αυτές, για την προστασία του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα απασχολούνται μαζί με τις περιπολίες εως και δεκαπέντε αστυνομικοί!!

Παράλληλα ενεργοποιήσαν και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου, όπως αναφέρεται στην σχετική διαταγή να παρακολουθεί για την πρόληψη οιασδήποτε απειλής σε βάρος των δύο “στόχων”.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, μιας και δεν δίδονται απαντήσεις για το θέμα, είναι εάν ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την φρούρηση του ή εάν πρόκειται για πρωτοβουλία υπηρεσιακών ή άλλων παραγόντων. Πάντως στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Επισήμων σχολίαζαν πως τέτοιου μεγέθους ασφάλεια έχουν μόνο εν ενεργεία Υπουργοί.