Ένταση στη δίκη Τοπαλούδη: «Δολοφόνοι, καταστρέψατε τη ζωή μας»

Με ένταση ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, για την δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη από δύο νεαρούς στη Ρόδο, το Νοέμβριο του 2018.

“Δολοφόνοι! Καταστρέψατε τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μου και εγώ πρέπει να σας βλέπω”, φώναζε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας, ενώ ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη προσπαθούσε να την ηρεμήσει. Στη συνέχεια αποχώρησε από την δικαστική αίθουσα λόγω της συναισθηματικής της φόρτισης, καθώς ήταν η πρώτη φορά που η οικογένεια της άτυχης κοπέλας βρέθηκε αντιμέτωπη με τους δράστες.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 19 και 21 ετών, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και του βιασμού. Στην ακροαματική διαδικασία το “παρών” έδωσε και η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού Παύλου Φύσσα.

Έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών συγκεντρώθηκαν οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών. “Μας σκοτώνουν, καμία Ελένη λιγότερη”, έγραφε το πανό που κρατούσαν.

Προσερχόμενος στο δικαστήριο, ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας, έκανε λόγο για “τραγωδία πρωτοφανή για τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά”, σημειώνοντας πως μόνη αντίστοιχη υπόθεση με τόσο νεαρά παιδιά είναι αυτή των σατανιστών.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Ροδίτη κατηγορούμενου, Θόδωρος Μαντάς, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Προσερχόμαστε στο δικαστήριο με αίσθημα ταπείνωσης και μία σπαρακτική κραυγή δημόσιας συγγνώμης, που κατανοούμε ότι δεν είναι ικανή να φέρει πίσω μία ανθρώπινη ζωή”.

Η μητέρα της Ελένη Τοπαλούδη ράγισε καρδιές με την κατάθεσή της. Υποβασταζόμενη και μαυροφορεμένη, γύρισε προς τους κατηγορουμένους και τους είπε: “Θέλω να δω στα μάτια τα τέρατα που πήρανε την κόρη μου, αφήστε με θέλω να τους δω”. Στη συνέχεια ζήτησε την ανώτατη ποινή για τους δύο κατηγορουμένους:

“Μου καταστρέψανε τη ζωή μου. Θέλω να καταδικαστούν με την πιο ψηλή ποινή, δεν μπορεί να παρακαλάει το παιδί και να μην δείχνουν έλεος. Βρεθήκανε δύο ανθρωπόμορφα τέρατα, να αφαιρέσουν τη ζωή του παιδιού μου”.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι αιχμές που άφησε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη για την συμμετοχή στο έγκλημα, ενδεχομένως και άλλων προσώπων, συγγενών του Έλληνα κατηγορούμενου. “Εγώ πιστεύω ότι γιαγιά και όλο περιβάλλον είναι μέσα στα κόλπα του εγγονού. Η γιαγιά λέει ότι δήθεν είδε χαρούμενη την Ελένη μου να είναι με τα δύο τομάρια, θα ακούσετε αλήθειες με αυτή τη γιαγιά που δεν ντράπηκε και ήρθε; Εγώ πιστεύω ότι ακούγανε και κώφευαν, ξέρανε την προβληματική συμπεριφορά, και δεν ενδιαφερόταν…» ανέφερε η μητέρα.

Στην ολοκλήρωση της κατάθεση της κινήθηκε προς την πλευρά των δύο κατηγορουμένων. “Θέλω να δω τις φάτσες τους, το δικαιούμαι” ξέσπασε η μητέρα. “Δις ισόβια δεν θα δουν το φως του ήλιου για να δικαιωθώ… Θα τους σκοτώσω εγώ αν δεν τους βάλουν ισόβια. Εγώ θα την κάνω τη δουλειά”, φώναζε.

Λίγο αργότερα αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.