Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων: “Στο ίδιο έργο θεατές”

Την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων ζητεί με επιστολή προς την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού. Όπως γράφουν οι συνδικαλιστές, μόνο με οκτώ μεταθέσεις, είναι αδύνατον να καλυφθούν τα τεράστια κενά στις υπηρεσίες.

Αναλυτικά η επιστολή:

Στο ίδιο έργο θεατές… ή αλλιώς «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»…, όσον αφορά την προηγούμενη Φυσική Ηγεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι θέσεις των τακτικών μεταθέσεων έτους 2019 μας επιφύλασσαν και πάλι δυσάρεστες εκπλήξεις! Μόλις πέντε θέσεις για Υπαστυνόμους – Ανθυπαστυνόμους και Αρχιφύλακες ενώ στους βαθμούς του Ανθυπαστυνόμου – Αρχιφύλακα – Υπαρχιφύλακα αναλογούσαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων το εντυπωσιακό νούμερο των… τριών μετατιθέμενων συναδέλφων!

Με τις οκτώ αυτές θέσεις μετατιθέμενων συναδέλφων μας στη Δ.Α. Χανίων καλύφθηκαν τα κενά των οικείων Υπηρεσιών; Καλύφθηκαν οι παρασπονδίες της Διοίκησης η οποία δεν πραγματοποίησε έκτακτες μεταθέσεις κατά την ίδρυση του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων και του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων στα πλαίσια της «πολυδιαφημισμένης» αναδιάρθρωσης; Καλύφθηκαν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της Δ.Α. Χανίων;

Σας θυμίζουμε τα κάτωθι δεδομένα, όσον αφορά την αστυνόμευση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, με τις συνολικές κενές θέσεις να αριθμούν τις 21 όσον αφορά τις οργανικές ενώ αν συνυπολογίσουμε τις κενές θέσεις ανάμεσα στην παρούσα και την υπάρχουσα δύναμη ο αριθμός αυξάνεται στις 48 κενές θέσεις.

Στη Διεύθυνση μας υπάρχει η «καυτή πατάτα» των δύο (2) καταστημάτων Κράτησης, η καθημερινή 24ωρη φύλαξη της Αμερικάνικης Βάσης, η επιτήρηση των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος, η 24ωρη φύλαξη της εβραϊκής Συναγωγής, η 24ωρη φύλαξη του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων, η αστυνόμευση του Αεροδρομίου Χανίων και ο τεράστιος όγκος επισκεπτών που εξυπηρετεί ετησίως, 4 Π.Α.Ε. σε εθνικές κατηγορίες, «ενεργά» στέκια «γνωστών – αγνώστων» αναρχικών, εκκρεμείς ενέργειες όσον αφορά το κτίριο της «ROSA NERA», τουριστικά θέρετρα όπως ο Πλατανιάς, η Παλαιόχωρα και η Γεωργιούπολη!

Παράλληλα σε 24ωρη βάση επιτηρούνται τα πολιτικά γραφεία Υφυπουργού της Κυβέρνησης αλλά και Βουλευτών αυτής. Τέλος αφήσαμε την εξοχική κατοικία του Πρωθυπουργού της Χώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία φρουρείται σε 24ωρη βάση και επίκειται η δημιουργία Κλιμακίου Φύλαξης αυτής από τουλάχιστον 15 αστυνομικούς για τη φύλαξή της.

Οι προφορικές δεσμεύσεις της προηγούμενης Φυσικής ηγεσίας, ήταν για μεγαλύτερη ενίσχυση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, πλην όμως αντί αυτού μας «φιλοδώρησαν» με 3 έκτακτες μεταθέσεις κατά το έτος 2018 και τις 8 θέσεις που προαναφέραμε για το έτος 2019…

Στα πλαίσια στροφής στην «κανονικότητα» που πραγματοποιεί η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας ευελπιστούμε να ενισχύσετε την προσπάθεια που πραγματοποιούν οι συνάδελφοί μας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, αποστέλλοντας διψήφιο αριθμό συναδέλφων στη Δ.Α. Χανίων κατά τις έκτακτες μεταθέσεις έτους 2019! Μόνο το φιλότιμό τους δεν φτάνει πια…