Έτοιμη να βγεί στα Εξάρχεια η πρώτη ομάδα της νέας ΔΕΛΤΑ – ΦΩΤΟ

Έτοιμη να κάνει την επανεμφάνισή της στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων είναι η πρώτη ομάδα της …νέας ΔΕΛΤΑ, η επανίδρυση της οποίας είναι μέσα στην ατζέντα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο κεφάλαιο «ανακατάληψη της πλατείας».

Ήδη στο πίσω μέρος του Αστυνομικού μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, έχουν μεταφερθεί τα πρώτα τριάντα  «μαύρα παπάκια» που χρησιμοποιούσε η ομάδα αυτή, μέχρι που διαλύθηκε εν μία νυκτί από τον δεύτερο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Τόσκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, που παρουσιάζει και τις σχετικές φωτογραφίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Άμεσης Δράσης που έχουν αναλάβει την ανασύσταση της ομάδας, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στο ανθρώπινο δυναμικό, αφού ελάχιστοι είναι αυτοί που επιθυμούν να ενταχθούν στην ΔΕΛΤΑ, ή όπως αλλιώς ονομαστεί. Και η υπηρεσία σε μία τέτοια ομάδα είναι εθελοντική.

Έτσι η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να δημιουργηθεί μια πρώτη μικρή ομάδα αποτελούμενη από 30 ζευγάρια αστυνομικών με «παπακιά», η οποία θα χρησιμοποιείται «χειρουργικά» όταν υπάρχουν επιθέσεις μπαχαλάκηδων, κυρίως για να τους καταδιώκουν και να τους συλλαμβάνουν.

Παράλληλα βέβαια θα συνεχιστεί ο προσπάθεια να στελεχωθεί πλήρως η υπηρεσία αυτή, στα πρότυπα που την άφησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όταν αποχώρησε από την Κατεχάκη το 2010.

Θάνος Σωτήρης