Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε υπό κατάληψη κτίριο (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, πίσω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στο κέντρο της Αθήνας.

Το κτήριο βρίσκεται κοντά στο «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών, όπου πρόσφατα έγινε αστυνομική επιχείρηση και, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και όχι πρόσφυγες.

Στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν τέσσερα άτομα, τα οποία προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής. Στο κτήριο βρέθηκαν ξύλα, κοντάρια, άδεια μπουκάλια μπίρας, κράνη και άλλα αντικείμενα. Αυτή την ώρα υπάλληλοι του δήμου χτίζουν τις διόδους με τσιμεντόλιθους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.:

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί για την εκκένωση κτιρίου, στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το έτος 2006.

Εντός του κτιρίου βρέθηκαν τέσσερα (4) άτομα (δύο αλλοδαποί άνδρες, μία αλλοδαπή γυναίκα και μία ημεδαπή), οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για “διατάραξη οικιακής ειρήνης” και παράβαση του νόμου “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” καθώς εντός του κτιρίου βρέθηκε και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης .

Σε εξέλιξη εργασίες για την ασφάλιση – σφράγιση του κτιρίου.

Και επίθεση σε καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της Αστυνομίας, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά, στην πλατεία Βικτωρίας, ένας καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου δεχόταν επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι τον προπηλάκισαν και τον ξυλοκόπησαν.

Ο καθηγητής τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο.