Αγιασμός στις νέες εγκαταστάσεις της ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά και κοπή της πίτας

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά παρευρέθηκε, κατόπιν προσκλήσεως, στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο για τους θανόντες της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά, στον αγιασμό των νέων εγκαταστάσεων της υπηρεσίας στο κτήριο “Κεράνης” του Υπουργείου Οικονομικών και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της υπηρεσίας.

Στην θρησκευτική τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.

Φέτος οι καθιερωμένες ευχές για καλή χρονιά, υγεία, δύναμη και αισιοδοξία ήταν έκδηλες, μιας και οι αστυνομικοί άφησαν πίσω όλες τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπιζαν για χρόνια, αφού οι κτιριακές εγκαταστάσεις, μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες, βρίσκονταν κάτω από μία γέφυρα στο λιμάνι του Πειραιά, μέσα σε κοντέινερ.

Είναι μεγάλη η ικανοποίηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, καθώς η πρότασή της για την άμεση μεταστέγασης πήρε σάρκα και οστά, με αρωγό την ΠΟΑΣΥ, αλλά και την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της υπηρεσίας.

Τόσο ο υπουργός όσο και ο αρχηγός στον χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στην επίλυση του προβλήματος λέγοντας ότι ήταν ένα δίκαιο αίτημα της Ένωσης, αλλά και των τοπικών Βουλευτών, ήταν δηλαδή ένα Πανπειραιώτικο αίτημα.

Η Ένωση Πειραιά, στο πλαίσιο της διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών εργασίας για τους αστυνομικούς, αλλά και με γνώμονα την προσφορά καλύτερης ασφάλειας στον πολίτη, θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς σθεναρά, με σοβαρότητα και επιχειρήματα να αναδεικνύει προβλήματα και να ενημερώνει για τα τεκταινόμενα του κλάδου και την φύση του επαγγέλματος, δημιουργώντας συμμαχίες από ευήκοα ώτα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, του αστυνομικού σώματος, των τοπικών Βουλευτών, τους φορείς της τοπικής κοινωνίας και τον πολίτη.