Αγώνας για να σωθεί η τουριστική περίοδο στη Μύκονο – Δωρεές από ιδιώτες σε Κέντρο Υγείας και ΕΛΑΣ

Με δωρεές εξοπλισμού που στηρίζουν τις βασικές δομές της ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού, της Μυκόνου, προσπαθούν επιχειρηματίες του νησιού να διασώσουν ότι μπορούν από την φετινή τουριστική περίοδο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ίδρυμα Florios Mykonos Foundation το οποίο με αλλεπάλληλες δωρεές ακριβού εξοπλισμού στηρίζει τους τομείς  υγείας και ασφάλειας στο νησί, έτσι ώστε να θωρακιστεί στον αγώνα αντιμετώπισης της επιδημίας.

Σε ανακοίνωση του ιδρύματος καλούνται όλοι να στηρίξουν τον αγώνα αυτό της προσφοράς προς το σημαντικό αυτό οικονομικό πόρο της χώρας.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Φίλοι μου,

Το όραμα μου για μία καλύτερη Μύκονο συνάντησε τις απαιτητικές ανάγκες που δημιούργησε στην καθημερινότητά μας  η εμφάνιση και εξάπλωση του ιού COVID-19. Σε μία εποχή που η ανιδιοτελής προσφορά προς τον συνάνθρωπο αλλά και τον τόπο, φαντάζει «περίεργη» και πολλές φορές στοχοποιείται, εγώ επέλεξα να ακολουθήσω το δρόμο που προφητικά θα έλεγε κανείς άνοιξα μόνος μου, λίγους μήνες πριν την παγκόσμια κρίση στην υγεία και την οικονομία.

Το ίδρυμά μου “Florios Mykonos Foundation” μέσα από προσωπικές δράσεις αλλά και με τη βοήθεια, υποστήριξη και συμπόρευση πολλών φίλων, συνεργατών και ανθρώπων που αγαπούν τη Μύκονο, κατάφερε να πραγματοποιήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δωρεές που έδωσαν ανάσα στα νευραλγικά σημεία της ασφάλειας και της υγείας. Ενόψει πανδημίας μπορέσαμε να προσφέρουμε καθημερινά, για πάνω από 2 μήνες 150 μερίδες φαγητό με σεβασμό στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, μοιράσαμε «καλάθια αγάπης» με τρόφιμα τις ημέρες του Πάσχα, διανείμαμε μάσκες και αντισηπτικά καθημερινά μετά από δική μας προσπάθεια για εύρεση και παραγγελία αυτών, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης δόθηκαν στο υποστελεχωμέμο Κέντρο Υγείας του νησιού, που κατάφερε επάξια να ανταποκριθεί στις πρωτόγνωρες απαιτήσεις της πανδημίας, δύο συμπυκνωτές οξυγόνου, ένας κλωβός μεταφοράς ασθενών, ένα πλήρως εξοπλισμένο υπερσύγχρονο ασθενοφόρο είναι η μέχρι τώρα προσφορά του Ιδρύματος στον τομέα της υγείας, αλλά και δύο περιπολικά δωρίστηκαν μέσα στο 2019 στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ικανότητα της άμεσης ανταπόκρισης της Αστυνομικής αρχής στις ανάγκες που δημιούργησαν τα μέτρα που επιβλήθηκαν.

Σε ένα νησί που οι υποδομές ασφυκτιούν ενώ  η Αρχή σκοπίμως ίσως αδιαφορεί,  οι πρωτοβουλίες θα πρέπει να παίρνονται άμεσα και οι δράσεις που χρίζουν αποδοχής, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές με έμφαση στο περιεχόμενο τους και όχι να γίνονται τροφή για κακόβουλες αντιδράσεις.

Θα πρέπει επιτέλους να αποδώσουμε στον τόπο που μας φιλοξενεί, την αξία που του πρέπει και μόνο τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι χρωστάμε στο νησί αυτό, δε μας χρωστάει. Η προσφορά είναι ανάγκη, για άλλους έμφυτη και για άλλους επίκτητη. Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρέωση και ευθύνη μας να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές το σεβασμό προς τον εαυτό μας, τον συνάνθρωπό μας, τον τόπο μας.»

Με εκτίμηση για το Ίδρυμα,

 

 

 

 

Φλώριος Ασημομύτης