Αθώος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών ο ληστής του σουπερ μαρκετ στον Κηφισό

Καλοκαίρι του 2014. Ώρα οκτώ το βράδυ. Αστυνομικοί και κακοποιοί ανταλλάσσουν πυροβολισμούς έξω από γνωστό σούπερ μάρκετ κρεάτων στην λεωφόρο Κηφισού.

Όταν οι ληστές βγήκαν από την πόρτα του καταστήματος οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να παραδοθούν. Τότε ο ένας από τους δράστες άνοιξε πυρ εναντίον τους και ένας αστυνομικός πυροβόλησε τον ληστή, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο το 2018 και το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή κάθειρξης 39 ετών και 3 μηνών για τα αδικήματα της «συνέργειας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των δυο αστυνομικών καθώς και για την τέλεση πέντε ληστειών κατά συρροή». 

Επίσης, τον καταδίκασε πρωτοδίκως και για «διακεκριμένη περίπτωση κλοπής καθώς και την πράξη της παράνομης οπλοφορίας και της συνέργειας σε οπλοφορία και οπλοχρησία χωρίς την αναγνώριση οιασδήποτε ελαφρυντικής περίστασης στο πρόσωπο του». Ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του αρνούνταν τις πράξεις αυτές, μέχρι που ήρθε η ώρα του Εφετείου.

Την περασμένη Πέμπτη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών μείωσε την ποινή του. Συγκεκριμένα, τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και 9 μηνών «για την τέλεση τριών ληστειών, της απλής περίπτωσης τέλεσης κλοπής και της παράνομης οπλοφορίας, αναγνωρίζοντας του μάλιστα την ελαφρυντική περίσταση της καλής συμπεριφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την πράξη». Επίσης, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο για την «πράξη της συνέργειας στις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά των δυο αστυνομικών κρίνοντας ότι δεν συνήργησε με οιοδήποτε τρόπο στην τέλεση των πράξεων αυτών τις οποίες δέχτηκε ότι τέλεσε μόνο ο αποβιώσας συγκατηγορούμενος του, καθώς και για τις δυο από τις πέντε πράξεις της ληστείας για τις οποίες είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του, Γιάννης Γλύκας και Ευαγγελία Καπλανίδου, δήλωσαν στο astinomiko.gr ότι «είμαστε ιδιαιτέρα ικανοποιημένοι από την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία δικαίωσε τελικώς τους αρχικούς ισχυρισμούς του εντολέα μας και η οποία ήταν απολύτως δίκαιη».