Ακαριαία αντίδραση της ΓΑΔΑ στο Κουκάκι – ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ εκκένωσαν τα κτήρια και συνέλαβαν συνολικά 13 άτομα

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αντιδρά τόσο άμεσα σε ανακατάληψη εκκενωμένου κτηρίου από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Αργά το μεσημέρι τα δύο κτήρια του Κουκακίου, στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21, ανακαταλήφθηκαν. Ακολούθησε συγκέντρωση περίπου εκατό ατόμων στην οδό Ματρόζου ως συμπαράσταση στους καταληψίες, ήδη όμως διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και σχεδόν το σύνολο της ομάδας ΔΡΑΣΗ, αντικαταστάτη της ΔΕΛΤΑ, είχαν κυκλώσει την περιοχή.

Στις πέντε το απόγευμα υπήρξαν  μικρής διάρκειας επεισόδια με τους συγκεντρωμένους, κατά την διάρκεια των οποίων προσήχθησαν εννέα νεαροί.

Και λίγο μετά τις επτά οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την επιχείρηση για την εκ νέου εκκένωση του κτηρίου της Ματρόζου. Κάτι που ολοκληρώθηκε μία ώρα αργότερα μιας και οι αστυνομικοί είχαν να διαπεράσουν την σφράγιση που είχε γίνει στην πρώτη επιχείρηση τους με βαριά σιδερένια πόρτα και τσιμεντόλιθους στα παράθυρα.

Μέσα στο κτήριο βρέθηκαν πέντε άτομα που συνελήφθησαν, τόσο για την κατάληψη του κτηρίου όσο και γιατί καθ όλη την διάρκεια της επιχείρησης εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα και δοχεία με μπογιά εναντίον των αστυνομικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Στις 20:30 έληξε επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί.

Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με την παρουσία εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν 3 άνδρες και 2 γυναίκες, 5 στο σύνολο εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές.

Μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης επιχείρησης οι αστυνομικές δυνάμεις ανασυντάχθηκαν για να προχωρήσουν και στην δεύτερη, στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Στις 21:30 έληξε και δεύτερη επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί.

Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με παρουσία εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν 5 γυναίκες και 3 άνδρες.

Υπενθυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί άλλες οκτώ συλλήψεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Κουκάκι, ενώ τραυματίστηκαν και έξι αστυνομικοί από αντικείμενα που εκσφενδόνισαν εναντίον τους οι καταληψίες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης των κτηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες