Αλέξανδρος Σφελινιώτης: To αστυνομικό ‘’θαύμα’’ της 84ης ΔΕΘ

Του Αλεξάνδρου Σφελινιώτη

Η 84Η ΔΕΘ ανήκει πλέον στην ιστορία. Η Ελληνική Αστυνομία έδειξε πως όταν θέλει η Πολιτική Ηγεσία μπορεί να τα καταφέρει. Όλα κύλησαν ομαλά σύμφωνα με τα λεγόμενα των αρμοδίων. Τι πραγματικά συνέβη;

Φέτος δόθηκαν ξαφνικά αρκετά χρήματα για επισκευές περιπολικών και δίκυκλων που ήταν ακινητοποιημένα ακόμα και για βλάβες κόστους  10-20 ευρώ, όταν σε προηγούμενα αιτήματα η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχουν χρήματα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και για το 3ημερο των εγκαινίων δόθηκαν οχήματα από επαρχία για ενισχυτική δύναμη.

Φυσικά οι τεχνικοί επί 10 μέρες ασχολήθηκαν με αυτό που πρέπει να κάνουν, απαλλαγμένοι από πάρεργα, και έτσι κατάφεραν σε έναν ικανοποιητικό βαθμό κυριολεκτικά στο παρά πέντε να επισκευάσουν οχήματα.

Στα μείον: H ‘’εξαφάνιση’’ από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος της Άμεσης Δράσης(περιπολικά και Ομάδα ΖΗΤΑ).Στο έντυπο που διανεμόταν στους πολίτες από το περίπτερο της Αστυνομίας εντός της ΔΕΘ δεν υπάρχει καμία μνεία στα περιπολικά και στην Ομάδα ΖΗΤΑ της Άμεσης Δράσης, παρά μόνο στη ΔΙΑΣ συν το γεγονός πως για πρώτη φορά στα εγκαίνια του περιπτέρου της Αστυνομίας, με εντολή που δόθηκε από  Κατεχακη δεν υπήρχαν καθόλου ΖΗΤΑΔΕΣ αλλά μόνο ΔΙΑΣ.

Και μετά τη ΔΕΘ;

Στο ίδιο έργο θεατές.

Τα οφειλόμενα ρεπό εκτοξεύονται.

Τα χρήματα για επισκευές τελειώνουν, τα ληγμένα αλεξίσφαιρα αυξάνονται, οι τρύπιες-φθαρμένες-λιωμένες μπότες και στολές πληθύνονται και τα κράνη αγνοούνται. Μάλλον όλα τα παραπάνω αναμένουν τον ποιοτικό έλεγχο και η απόσταση  Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι έτη φωτός!!!