Αλλάζουν όλα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Καταργείται ο έκτος Αντιστράτηγος

Του Θάνου Σωτήρη

Για σαρωτικές αλλαγές στην ευρύτερη πυραμίδα της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, κάνουν λόγο οι πληροφορίες που αρχίζουν και εμφανίζονται από τον 7ο όροφο του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη.

Εκεί, στο γραφείο του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τον παλιό του συνεργάτη και Υφυπουργό Αντεγκληματικής Πολιτικής σήμερα, Λευτέρη Οικονόμου,  φαίνεται ότι δεν επεξεργάζονται την στρατηγική που θα ακολουθήσουν, αλλά εφαρμόζουν έναν φάκελο που είχαν ήδη έτοιμο πριν ακόμη ανακοινωθούν τα ονόματα τους. Ίσως και πριν τις εκλογές…

Έναν φάκελο που, οι ίδιες  πληροφορίες αναφέρουν, περιέχει και σχεδιασμούς δράσεων με στόχο την εγκληματικότητα και την «υπόθεση Εξάρχεια»,  αλλά και την ανθρωπογεωγραφία των στελεχών που βρήκαν να συνθέτουν την ευρύτερη ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συγκεκριμένες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι μόλις βρεθεί η νομική φόρμουλα για την διεξαγωγή άμεσων κρίσεων, η οποία εν πολλοίς θα στηρίζεται στο Προεδρικό Διάταγμα περί εκτάκτων κρίσεων που εισηγήθηκε ο απελθών Αρχηγός Άρης Ανδρικόπουλος, την κορυφαία θέση θα καταλάβει ο νυν Υπαρχηγός Μιχάλης Καραμαλάκης.

Στην συνέχεια, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας είναι η αποστρατεία και των τεσσάρων υπολοίπων Αντιστράτηγων, με παράλληλη κατάργηση της θέσης του Γενικού Επιθεωρητή Αλλοδαπών και Προστασίας συνόρων. Και αυτό γιατί πλέον το όλο πλέγμα διαχείρισης του μεταναστευτικού ανήκει και σε πολιτικό επίπεδο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ανάλογα βαθιές θα είναι και οι κρίσεις στους βαθμούς του Υποστρατήγου και του Ταξιάρχου, αφού -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές- η πολιτική ηγεσία «ήδη έχει καταλήξει στα πρόσωπα με τα οποία θέλει να συνεργαστεί για την εφαρμογή των σχεδιασμών της».

Όλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι οι πρώτες επιδιώξεις της νέας πολιτικής ηγεσίας, και θα τις ολοκληρώσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, εκτός και αν -τονίζουν- υπάρξουν παρεμβάσεις υπέρ κάποιου προσώπου, και προκληθούν καθυστερήσεις!