Ανήλικη χαστούκισε την γυναίκα που προσπάθησε να κλέψει για να ξεφύγει

Με δυο γερά χαστούκια στο πρόσωπο προσπάθησε να ξεφύγει μια ανήλικη όταν μια 38χρονη γυναίκα, στο κέντρο της Αθήνας, αντιλήφθηκε ότι της είχε ανοίξει την τσάντα και ετοιμαζόταν να της αρπάξει προσωπικά της αντικείμενα.

Είναι μια από τις πολλές καθημερινές ιστορίες της λεγομένης «μικροεγκληματικότητας του δρόμου» που αποτελούν «αγκάθι» για την Ελληνική Αστυνομία και φέρνει στην δημοσιότητα το astinomiko.gr.

Όλα έγιναν μέρα μεσημέρι στην οδό Αυλώνος. Μια γυναίκα 38 ετών καθώς περπατούσε ένιωσε κάποιον να προσπαθεί να ανοίξει την τσάντα της. Αμέσως γύρισε και αντίκρισε ένα νεαρό κορίτσι το οποίο είχε ήδη ανοίξει το φερμουάρ.

«Τι κάνεις εκεί;» την ρώτησε. Πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει τι γινόταν, δέχτηκε δυο χαστούκια στο πρόσωπο της. Η νεαρή κοπέλα προσπάθησε να διαφύγει αλλά κάτοικοι της περιοχής που αντιλήφθηκαν το περιστατικό άρχισαν να την κυνηγούν και τελικά λίγο πιο κάτω την ακινητοποίησαν.

«Προσπάθησα να την κρατήσω και αυτή μου γύρισε τον αντίχειρα με αποτέλεσμα να πρηστεί το χέρι μου» φέρεται να είπε η 38χρονη στην καταγγελία της για την απόπειρα κλοπής. Λίγο αργότερα ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης που είχε ειδοποιηθεί έφτασε στο σημείο και μετέφερε την κοπέλα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με ένα μικρό κορίτσι αλλά όταν την ταυτοποίησαν, βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ήταν γεννημένη το 2005 δηλαδή μόλις 16 ετών!

Ο συνήγορος υπεράσπισης της ανήλικης κοπέλας, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας μιλώντας στο astinomiko.gr, είπε ότι «οι καταγγελίες των φερόμενων ως παθόντων πρέπει να γίνονται με βάση τη λογική και να ανταποκρίνονται στο κοινό περί δίκαιου αίσθημα». Στην 16χρονη ασκήθηκε ποινική δίωξη και αφέθηκε ελεύθερη.