Ανακοίνωση με κενά για την “υπόθεση Μιχαλακοπούλου” από την Κατεχάκη

Μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση σχετικά με τον ξυλοδαρμό πολίτη στην οδό Μιχαλακοπούλου από αστυνομικό, που από τις μέχρι τώρα πληροφορίες είναι συνοδός «επιφανούς προσώπου», εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ανακοίνωση αυτή δεν εκδόθηκε γι΄ αυτό καθ’ αυτό το περιστατικό, για το οποίο όλα τα στόματα παραμένουν κλειστά, αλλά ως απάντηση σε ερώτηση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση.

Η ανακοίνωση του ΥΠ.Προ.Πο. αναφέρει:

«Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, γνωστό ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» ανεβάζει στο Facebook βίντεο, που προφανώς “κατά σύμπτωση” περιήλθε στην κατοχή του και δείχνει αστυνομικούς να ακινητοποιούν μοτοσυκλετιστή. Γιατί; Επειδή σύμφωνα με την εκδοχή του Ρουβίκωνα, ο μοτοσυκλετιστής διαμαρτυρήθηκε για ένα αυτοκίνητο, με αστυνομική συνοδεία, που του έκλεισε τον δρόμο. Ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ραγκούσης υιοθετεί την εκδοχή του Ρουβίκωνα δίχως να διερευνήσει μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Είναι αξιοσημείωτη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγορεύει το Ρουβίκωνα σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή.

Σε ότι όμως αφορά στο περιστατικό τα γεγονότα έχουν ως εξής.

Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία το περιστατικό αφορά σε συμπλοκή αστυνομικού με δικυκλιστή. Κατά τη διαδικασία ελέγχου προέκυψε η συμπλοκή. Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί.Εξάλλου, στην έρευνα που ήδη διεξάγει για το περιστατικό η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων , Υπηρεσία της οποίας προΐσταται εισαγγελεύς, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο αστυνομικός θα καταθέσουν. Αυτονόητα, με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση.»

Το ενδιαφέρον με την ανακοίνωση αυτή είναι το γεγονός ότι πέραν της πολιτικής απάντησης που δίδεται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο συντάκτης της πάει ένα βήμα παραπέρα και μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης.

Επισήμως αναφέρει ότι δεν υπήρχε ούτε αυτοκίνητο με «στόχο» που συνόδευε ο αστυνομικός, ούτε συνοδεία, αλλά μια συμπλοκή κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Το κενό βέβαια εδώ είναι η ύπαρξη του δευτέρου προσώπου που …παραβλέφθηκε όπως και στην πρώτη ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Και αν οι πληροφορίες είναι σωστές και το πρόσωπο αυτό είναι ιδιώτης, τότε υπάρχει μεγάλο κενό πως ένας αστυνομικός που κινείται μαζί με έναν ιδιώτη, αποφασίζει στα καλά του καθουμένου να πραγματοποιήσει αστυνομικό έλεγχο!

Είναι δεδομένο ότι τελικά η υπόθεση αυτή θα φωτιστεί είτε από το «Εσωτερικών Υποθέσεων», είτε από την δημοσιογραφική έρευνα, είτε και από αστυνομικούς που μετά την …σιγή ασυρμάτου που έχει επιβληθεί θα μιλήσουν για τα πραγματικά περιστατικά.

Σημασία αυτή την στιγμή έχει η απόλυτη σιωπή και τα κενά στις λακωνικές ανακοινώσεις που δείχνουν ότι κάτι πολύ σοβαρότερο συμβαίνει από έναν …αστυνομικό έλεγχο.

Θάνος Σωτήρης