Ανασχηματισμός για να φύγει ο Οικονόμου από την Κατεχάκη

Άρον άρον υποχρεώθηκε σε μίνι ανασχηματισμό το Μαξίμου, προκειμένου να εκδιωχθεί από το κομβικό για την κυβερνητική ατζέντα , Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο μέχρι σήμερα Υπουργός Γιάννης Οικονόμου.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, στους πέντε μήνες της θητείας του στην Κατεχάκη, και ενώ υπήρχαν μεγάλα ανοιχτά θέματα δημόσιας ασφάλειας που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, η πολιτική του παραγωγή περιορίστηκε σε δελτία τύπου σχετικά με τις καθημερινές συνεντεύξεις που έδινε κυρίως σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ παράλληλα δημιούργησε ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα σε βάρος του από το σύνολο των ένστολων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι χαρακτηριστικό το πρωτοφανές γεγονός της ηχηρής απουσίας του, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, απ’ όπου όλοι οι προκάτοχοί του διαβίβαζαν τις ευχές τους μέσω ασυρμάτου προς τους αστυνομικούς που βρίσκονται σε υπηρεσία, και επιπρόσθετα η …αμέλεια του να εκδώσει ένα τυπικό δελτίο με ευχές για τον καινούργιο χρόνο προς το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Παρόλα αυτά όμως, ο Γιάννης Οικονόμου είχε παραστεί σε πολυτελές πάρτι που διοργάνωσε για τα Χριστούγεννα η εκλεκτή του Διευθύντρια του ΚΕΜΕΑ, παρά το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία πενθούσε δύο στελέχη της, όπως είχε αποκαλύψει το astinomiko.gr.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την διάρκεια των εορτών o Γιάννης Οικονόμου βρισκόταν στην Γενεύη, χωρίς να έχει ενημερώσει για την απουσία του το Μαξίμου, πόλη στην οποία ενημερώθηκε και για την αποπομπή του από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τα προβλήματα που οδήγησαν όμως, στην απομάκρυνσή του από την Κατεχάκη, ήταν πολύ περισσότερα και μεγαλύτερα, και όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές έχουν να κάνουν και με την αδυναμία του να καθαρίσει την Ελληνική Αστυνομία από το «παλαιό κύκλωμα» που μάστιζε τα σώμα για χρόνια.

Ίσως τελικά γι’ αυτό τον λόγο η επαναφορά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για μια πέμπτη θητεία στην Κατεχάκη ήταν μονόδρομος για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο «Μάικ» γνωρίζει καλά και τους διαδρόμους και την ανθρωπογεωγραφία του μεγάρου, και μάλλον αυτός θα αναλάβει την ριζική και σε βάθος κάθαρση που χρειάζεται η Ελληνική Αστυνομία για να επανακινήσει τις μηχανές της.

Του Θάνου Σωτήρη