Αντέδρασε η Κατεχάκη στην αποκάλυψη του astinomiko – Ψάχνουν ρύθμιση για τα 150αρια

Άμεση αντίδραση προκάλεσε το ρεπορτάζ του astinomiko.gr, στην Κατεχάκη, για την τύχη των εκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται από τις κλήσεις για τις άσκοπες μετακινήσεις πολιτών.

Στελέχη του υπουργείου προστασίας του Πολίτη μας απάντησαν χαρακτηριστικά ότι “μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει έγγραφη αποτύπωση και οδηγίες για τα συγκεκριμένα χρήματα. Πρέπει να γίνει κάποια νομοθετική ρύθμιση μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, ώστε τα χρήματα να διατεθούν για την ενίσχυση του ΕΣΥ όπως είχε πει δημοσίως και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς”.

Να σημειωθεί ότι, όπως αποκαλύψαμε, τα χρήματα αυτά που έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα 3.000.000 ευρώ, πηγαίνουν στα ταμεία των Δήμων, όπως τα πρόστιμα από τις απλές κλήσεις του ΚΟΚ.

Στο μεταξύ, το “μπλοκάκι” των αστυνομικών που βεβαιώνουν παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα μείνει χωρίς φύλλα καθώς το τελευταίο 24ωρο βεβαιώθηκαν άλλες 1.610 παραβάσεις για άσκοπη κυκλοφορία σε ολόκληρη την χώρα.

Συγκεκριμένα:

(552) στην Αττική,

(221) στη Θεσσαλονίκη,

(134) στην Κεντρική Μακεδονία,

(126) στη Δυτική Ελλάδα,

(118) στα Ιόνια Νησιά,

(115) στην Κρήτη,

(73) στην Πελοπόννησο,

(66) στη Θεσσαλία,

(54) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(44) στο Νότιο Αιγαίο,

(43) στη Στερεά Ελλάδα

(42) στην Ήπειρο,

(16) στη Δυτική Μακεδονία και

(6) στο Βόρειο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (22.918) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (5) παραβάσεις και συνελήφθησαν (5) άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (364) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (358) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.