“Αντίδραση” για τα ειδικά περιπολικά μεταφοράς ασθενών από την Ένωση Θεσσαλονίκης

Απάντηση στο ρεπορτάζ του astinomiko.gr για τα δέκα ειδικά περιπολικά μεταφοράς κρατουμένων με μεταδοτικές παθήσεις, είχαμε από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

«Το συγκεκριμένο τύπου περιπολικό είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να έχουμε για μεταγωγές. Η Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης το χρησιμοποιεί, είτε πρωί είτε απόγευμα, σε τέτοιες περιπτώσεις καθώς προσφέρει ασφάλεια και στους συναδέλφους και στους κρατούμενους. Μάλιστα, σε κάποια μεγάλα γεγονότα, όπως στις εκδηλώσεις Πολυτεχνείου ή στην επέτειο δολοφονίας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου είναι στην δύναμη των αυτοκινήτων που περιπολούν στην πόλη. Τις τελευταίες μέρες, λόγω τεχνικού προβλήματος, είναι για επισκευή», αναφέρει σε δήλωση του στο astinomiko.gr ο Αλέξανδρος Σφελινιώτης, μέλος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ο οποίος υπηρετεί στην Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός που αναφέρει ο κ. Σφελινιώτης, ότι δηλαδή το ένα από τα δέκα περιπολικά αυτού του τύπου δεν είναι παροπλισμένο, όπως αυτό της Άμεσης Δράσης Αττικής, είναι θετικό.

Το ζητούμενο όμως του ρεπορτάζ είναι ο ότι τα συγκεκριμένα ειδικά οχήματα ΑΥΤΗ την περίοδο δεν έχουν επιστρατευτεί για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας και εξακολουθούν είτε να είναι ακινητοποιημένα, είτε να χρησιμοποιούνται για “κανονικές” περιπολίες και γενικές μεταγωγές.