Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη οι 6 ληστές του Αρκαλοχωρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, στις 11.30 το πρωί, πρόκειται να βρεθούν ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, τα 6 από τα 18  συνολικά τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχε… «ρημάξει» στις κλοπές το Αρκαλοχώρι.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι είχαν προχωρήσει σε 77 κλοπές και πέντε απόπειρες από το 2012, στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Σωρεία ποινικών διώξεων

Σε βάρος των έξι ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για:

-Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση (τελεσθείσα και σε απόπειρα) με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ.

-Εμπορία ανθρώπων κατά συναυτουργία τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα με σκοπό τον πορισμό περιουσιακού οφέλους εκ της γενετήσιας εκμετάλλευσης ανθρώπου

-Εκβίαση κατά συναυτουργία διά του εξαναγκασμού άλλου με απειλές προκειμένου να προβεί σε πράξη από την οποία επήλθε ζημία σε περιουσία άλλου

-Συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος καθώς και πλημμελήματος με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό όφελος και προσβολή σωματικής ακεραιότητας.

-Παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία μαχαιριού.

Συνελήφθησαν 6 και οι έρευνες συνεχίζονται

Η σπείρα αποτελείται από 16 αλλοδαπούς (14 άνδρες και δύο γυναίκες) ηλικίας από 19 έως 48 χρόνων και δύο Έλληνες 33 και 67 ετών με τις αρχές να προχωρούν στη σύλληψη των 6 Βούλγαρων ηλικίας από 20 έως 46 χρόνων.

Από το 2012 οπότε και ξεκίνησε η παράνομη δράση τους, μέχρι και σήμερα τα μέλη της οργάνωσης προχώρησαν σε 77 κλοπές – διαρρήξεις και πέντε απόπειρες σε σπίτια, αποθήκες, ναούς αλλά και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στο Αρκαλοχώρι.

Μάλιστα, η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 218.000 ευρώ (Μόνο τα μετρητά που έκλεψαν ήταν 68.200 ευρώ!).

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και των υπολοίπων, κάποιοι από τους οποίους φαίνεται να έχουν φύγει εκτός Κρήτης.

Τα ευρήματα των αρχών

Η σύλληψη των έξι έγινε μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών. Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 12 ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστές, οθόνες κτλ), 7 κινητά τηλέφωνα, εκκλησιαστικά είδη, 15 μαχαίρια, 7 πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Σχετικές Ειδήσεις

Next Post

Ροή Ειδήσεων

Newsletter

ad στο κάτω μέρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ