Δεν έχει τέλος το γαϊτανάκι των εξελίξεων γύρω από την υπόθεση του αστυνομικού της Βουλής, υπόθεση δύσκολη και σκοτεινή που έχει σοκάρει το Πανελλήνιο.
Ο 45χρονος αστυνομικός της Βουλής που οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης, κατηγορείται για βασανιστήρια και βιασμούς των ανήλικων παιδιών του και της συζύγου του, η οποία έχει ομολογήσει ότι κακοποιούσε σεξουαλικά και εκείνη τα ίδια της τα παιδιά.
Έμπειροι αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν σκιαγραφήσει το προφίλ τόσο του συναδέλφου τους, που εργαζόταν στη Βουλή, όσο και της συζύγου του.
Το προφίλ του αστυνομικού της Βουλής
Σύμφωνα με έμπειρους αστυνομικούς, πρόκειται για έναν άνθρωπο αυταρχικό, νευρικό και χειριστικό που κακοποιούσε σεξουαλικά και σωματικά σύζυγο και παιδιά από μικρή ηλικία, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα έρευνα.
Μάλιστα, όπως λένε προσπαθούσε να πείσει τα παιδιά ότι όσα γίνονται είναι φυσιολογικά για μία οικογένεια και κατέγραφε όλες τις πράξεις ενώ εξέφραζε ακραίες απειλές προς όποιον τυχόν μιλούσε.
Την ίδια ώρα, είχε πείσει οικογένεια και συγγενείς πως έχει ισχυρές «πλάτες».
Σε σχέση με το προφίλ της συζύγου του, ανέφεραν πως συμμετείχε στην κακοποίηση των παιδιών της, υπό το καθεστώς απειλών.
Εμφανιζόταν μαζεμένη και φοβισμένη στις δημόσιες εμφανίσεις τους, ενώ ήταν τυπική στον εργασιακό της χώρο και δεν μιλούσε πολύ. Επίσης, φαίνεται πως τα κορίτσια της οικογένειας την εκλιπαρούσαν να φύγουν από το σπίτι.
Τα μεγάλα θύματα αυτής της ιστορίας, ωστόσο, είναι ασφαλώς τα παιδιά, τα οποία παραμένουν σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν σε δομές.
Για νέα κατάθεση θα κληθεί η σύζυγος
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του κατηγορούμενου, επίσης αστυνομικός, αναμένεται να κληθεί εκ νέου να δώσει κατάθεση, ενώ θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο ότι στη συνέχεια θα της ασκηθεί δίωξη καθώς έχει ομολογήσει τη συμμετοχή της σε κακουργήματα, υπό καθεστώς φόβου και απειλών.
«Κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί να καταθέσει εκ νέου η μητέρα», δήλωσε σήμερα Δευτέρα στον Ant1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, η οποία αναφέρθηκε και στα στοιχεία που έρχονται στο φως από τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια.
«Δεν είναι μόνο η πρώτη εικόνα των ψηφιακών πειστηρίων», σχολίασε η κ. Δημογλίδου και εξήγησε ότι κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνώνται όλα τα πειστήρια και υπάρχει η δυνατότητα να ανακτηθεί υλικό από διαγραμμένα αρχεία «προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα ο εισαγγελέας για το τι έχει συμβεί με αυτά τα παιδιά».
Σχετικά με την αναφορά της μητέρας, ότι το συγγενικό περιβάλλον γνώριζε τι συνέβαινε, η εκπρόσωπος Τύπου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθούν για κατάθεση και συγγενικά πρόσωπα.
«Υπάρχουν αρκετές αναφορές τις τελευταίες μέρες, ακόμα και ανώνυμες, ότι προσπαθούσαν κάποιοι άνθρωποι να κάνουν καταγγελίες επειδή είχαν διαπιστώσει ότι τα παιδιά και η σύζυγος κακοποιούνται σωματικά», σημείωσε η κ. Δημογλίδου και πρόσθεσε ότι αυτό θα διερευνηθεί.