Απαγόρευση κυκλοφορίας – Με ελικόπτερα και ντρονς ο εντοπισμός των παραβατών

Με συνεχείς ελέγχους στους δρόμους, μπλόκα σε διόδια αλλά και εναέρια επιτήρηση με ελικόπτερα και ντρόνς, θα εξασφαλίσει η Ελληνική Αστυνομία την τήρηση του περιορισμού της κυκλοφορίας που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Ήδη πριν τις ανακοινώσεις από τους Υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιάς και Λευτέρη Οικονόμου, είχε πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με όλους του Αστυνομικούς Διευθυντές της χώρας στους οποίους δόθηκαν όλα τα νέα δεδομένα και οι εντολές για αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης που θα ισχύει από τις 6 το πρωί της 23 Μαρτίου 2020.

Μοναδικές εξαιρέσεις μετακίνησης των πολιτών είναι έξι στον αριθμό και θα πρέπει να συμπληρώνονται σε ειδικό έντυπο που θα έχει μαζί του ο πολίτης που βγαίνει από το σπίτι του και το βρίσκει στην ιστοσελίδα forma.gov.gr ή να αποστέλλει γραπτό μήνυμα στον αριθμό 13033, με τον αύξοντα αριθμό του λόγου μετακίνησης του, το όνομα του και την διεύθυνση του.

Οι λόγοι εξαίρεσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι:

Κάθε Ι.Χ. κυκλοφορεί μόνο με τον οδηγό και έναν επιβάτη, μειωμένη και η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Για τους εργαζόμενους θα γίνεται από τον εργοδότη εφάπαξ βεβαίωση με τα στοιχεία του τις διεύθυνσης οικία και εργασίας και το ωράριο.

Τέλος ανακοινώθηκε ότι προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ για τους παραβάτες, αλλά και ποινικές κυρώσεις με αυτόφωρη διαδικασία.