Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι

Σε ισχύ τέθηκε στις 6 το πρωί η εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, που ανακοίνωσε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα https://forma.gov.gr/ που ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής για τις απαραίτητες οδηγίες και τα σχετικά έγγραφα που χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους.

Σήμερα οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στην εργασία τους με υπεύθυνη δήλωση, αλλά θα αποχωρήσουν με σχετική βεβαίωση του εργοδότη και μόνο.

Ήδη από νωρίς το πρωί αστυνομικοί, υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας και λιμενικοί βρίσκονται επί ποδός ελέγχοντας τους πολίτες εάν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την μετακίνηση τους. Σήμερα δείχνουν σχετική “ελαστικότητα”, αλλά από αύριο, όπως λένε, θα αρχίσουν να “πέφτουν” πρόστιμα.

Κάποιοι πολίτες, που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, δέχθηκαν τις συστάσεις της Αστυνομίας καθώς το ζητούμενο προς ο παρόν είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι αστυνομικοί παρέδωσαν οι ίδιοι έγγραφα στους πολίτες, οι οποίοι τα συμπλήρωσαν και τα κράτησαν στην κατοχή τους προκειμένου να τα επιδείξουν σε περίπτωση νέου ελέγχου.

Κλιμάκια της Αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους όλο το 24ωρο, καθημερινά, σε ολόκληρη την πόλη με περιπολίες αλλά και σε σταθερά σημεία, υπενθυμίζοντας στους πολίτες την ατομική τους ευθύνη.