Αποκλειστικό: Η φρικιαστική κατάθεση του 20χρονου για τη δολοφονία των Πετραλώνων

«Δεν το έκανα μόνος μου, αλλά με ένα ακόμα άτομο… Το κάναμε μαζί, εγώ και ο εαυτός μου. Ήταν ο «καλός» και ο «κακός» μου εαυτός». Με αυτή την φράση, στους άναυδους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ο 20χρονος έβαλε τέλος στην αλλοπρόσαλλη κατάθεση του πριν πάρει τον δρόμο, χθες το απόγευμα, για τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και το γραφείο του εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Ο νεαρός, που σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει νοσηλευτεί σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να τον είχε εμποδίσει να προσχεδιάσει το έγκλημα. «Ασκούσε βία στην μητέρα μου και δεν μπορούσα να το δεχτώ. Στο παρελθόν είχα σκεφτεί και πάλι να σκοτώσω τον νονό μου με ένα τσεκούρι. Τελικά το έκανα όταν εκείνος ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και κοιμόταν. Στη συνέχεια τον έβαλα σε τέσσερις σακούλες σκουπιδιών» φέρεται να είπε στους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Το astinomiko.gr είναι σε θέση να γνωρίζει την ακριβή περιγραφή που έδωσε ο νεαρός για το έγκλημα της οδού Πανδώρου ωστόσο οι λεπτομέρειες είναι κάτι παραπάνω από φρικιαστικές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος υπέδειξε το φονικό όπλο. Πρόκειται για έναν μπαλτά τον οποίο είχε κρύψει μέσα στο διαμέρισμα και θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί καθώς όλα τα δωμάτια είχαν ρούχα και παλιά αντικείμενα. Οι αστυνομικοί, αν και ήταν εμφανώς καθαρισμένος από αίματα, το μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να υποβληθεί σε εξέταση dna. Χθες το πρωί πήγαν για δεύτερη φορά στην χωματερή της Φυλής σε μια προσπάθεια τους να εντοπίσουν το πτώμα του άτυχου 52χρονου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο νεαρός, χωρίς την παρουσία δικηγόρου, άκουσε τον εισαγγελέα να του ασκεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και τα πλημμελήματα της «παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας». Στη συνέχεια παραπέμφθηκε ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.