Απολογούνται οι συλληφθέντες για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Απολογούνται σήμερα στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, οι τρεις συλληφθέντες για την ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού ΑΤΜ που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του 41χρονου και του 35χρονου για το κακούργημα της ληστείας από κοινού, από δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ενώ η 39χρονη διώκεται για απλή συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Επιπλέον κατηγορούνται για παράνομη οπλοφορία, πλαστογραφία από κοινού μετά χρήσεως και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους κατηγορουμένους θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έξω από το δικαστικό μέγαρο, ενώ και χθες περίπου 50 αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις που κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Σύμφωνα με την naftemporiki.gr οι κατηγορούμενοι αναμένεται να μεταχθούν κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια, ενώ σε κείμενο που υπογράφουν, το οποίο αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δηλώνουν ότι παραμένουν δυνατοί, «με την αξιοπρέπεια μας απρόσβλητη και τις αρχές και τις αξίες μας να καθοδηγούν το είναι μας».