Από Δευτέρα ξεκινά το αστυνομικό big brother στη Μύκονο

Στύλο στύλο ξεκινάει να στήνεται από την Δευτέρα ο «μεγάλος αδελφός» της Μυκόνου. Ένα δίκτυο από σαράντα κάμερες υψηλής ευκρίνειας οι οποίες θα μεταδίδουν εικόνες από όλα τα στενά της στο κέντρο επιχειρήσεων της αναδιοργανωμένης αστυνομικής υποδιεύθυνσης, στο κοσμοπολίτικο νησί.

Και αυτό είναι ένα από τα κομμάτια ου σχεδιασμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα στον κορυφαίο ελληνικό τουριστικό προορισμό, που έχει τον μετατρέψει σε μήλο της Έριδος για τους μεγαλύτερους «νονούς» της χώρας.

Το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα παρακολούθησης ξεκινά με εγκατάσταση σαράντα ξύλινων στύλων, όμοιων αλλά ψηλότερων από αυτούς της ΔΕΗ, στην κορυφή των οποίων θα τοποθετηθούν ασύρματες κάμερες οι οποίες είναι τελευταίας τεχνολογίας και με πολλές δυνατότητες στο πεδίο της παρακολούθησης για λόγους ασφαλείας. Τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι κάμερες δεν επιλέχθηκαν μόνο με βάση την κάλυψη όσο το δυνατό μεγαλύτερης έκτασης, αλλά και με γνώμονα παλαιότερες αναφορές των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού για τις ιδιαιτερότητες της κατανομής και του είδους της εγκληματικότητας που γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί.

Παράλληλα στο αστυνομικό κτήριο της Μυκόνου έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία ειδικού χώρου όπου θα εγκατασταθεί όλο το σύστημα παρακολούθησης αλλά και καταγραφής εάν χρειαστεί, δηλαδή εάν η κάμερα «συλλάβει» εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης του astinomiko.gr σε δεύτερο χρόνο στο νησί θα σταλούν και αστυνομικά drones, τα οποία επίσης θα στέλνουν εικόνα στο τοπικό κέντρο επιχειρήσεων.

Ήδη έχουν επιλεγεί από την Κατεχάκη και οι νέοι αξιωματικοί που θα στελεχώσουν την υποδιεύθυνση αστυνομίας, ο διοικητής της οποίας θα είναι ο μέχρι τώρα διοικητής ασφάλειας Αμαρουσίου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Φώτης Τζελέπης, ενώ μαζί του μετατίθενται εκεί έμπειροι αξιωματικοί από διαφορετικές αλλά στοχευμένες υπηρεσίες που θα χρειαστεί η εμπειρία τους σε αυτή την προσπάθεια, δηλαδή από ασφάλεια, τροχαία, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τμήματα τάξης, μέχρι και ένας Αστυνόμος Β’ από την αντιτρομοκρατική!

Του Θάνου Σωτήρη