Από σήμερα στα Εξάρχεια το νέο σχέδιο αστυνόμευσης με σκύλους και drone

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στην περιοχή των Εξαρχείων αρχίζει από σήμερα με τη συμμετοχή αστυνομικών από πολλές υπηρεσίες, σκύλων της ομάδας Κ-9 και drone.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στα Εξάρχεια θα περιπολούν καθημερινά 30 πεζοί και εποχούμενοι αστυνομικοί ανά βάρδια. Θα συμμετέχουν αστυνομικοί από ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, “Δράση”, Δίωξη Ναρκωτικών, Τμήμα Αλλοδαπών και Τροχαία. Παράλληλα, στις περιπολίες θα υπάρχουν και αστυνομικοί σκύλοι, ενώ drone της ΕΛΑΣ θα μεταδίδει συνεχώς εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων.

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει ότι τα ΜΑΤ θα απομακρυνθούν από τα Εξάρχεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ διμοιρίες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία μόνο τις βραδινές ώρες, εκτός και εάν κριθεί αναγκαία η επέμβασή τους σε ειδικές περιπτώσεις.

Η περιοχή χωρίζονται σε έξι τομείς με ένα χαρακτηριστικό κόκκινο τετράγωνο, που περιλαμβάνει τις οδούς Τσαμαδού, Ζαίμη, Μεθώνης, Δερβενίων, Βαλτετσίου, Αραχώβης, Στουρνάρη οπού και καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα ληστειών, κλοπών αλλά και διακίνησης ναρκωτικών.