Από στέλεχος του Λιμενικού είχαν πάρει το πιστόλι οι κλέφτες των Νοτίων προαστίων

Εντολές εκ του… μακρόθεν και από το τηλέφωνο έδινε ο φερόμενος αρχηγός της σπείρας η οποία εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και είχε κάνει «χρυσές» δουλειές στα Νότια Προάστια.

Μέσα σε εννέα μέρες είχε καταφέρει να αρπάξει πάνω από 700 χιλιάδες ευρώ, με την πιο… αποδοτική εισβολή να είναι σε σπίτι παλιού αρχιτέκτονα στη Βουλιαγμένη. Του άρπαξαν ένα ολόκληρο χρηματοκιβώτιο με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό αλλά και δυο πανάκριβα ρολόγια. Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, θύματα διαρρήξεων από διάφορες περιοχές της Αθήνας αλλά ακόμα και της Θεσσαλονίκης είχαν πέσει στα «δίχτυα» της συγκεκριμένης σπείρας. Μάλιστα, υπήρξε και περίπτωση που ενας άντρας αναγνώρισε την κλεμμένη βέρα του γάμου του.

Ο φερόμενος αρχηγός, 31 ετών, δεν ήταν άγνωστος στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής με τον οποίο «ξανασυναντήθηκαν» μετά τον Δεκέμβριο του 2019. Τότε μαζί με άλλους συνεργούς του είχε συλληφθεί για ληστείες σε σπίτια στα Μεσόγεια. Σε καταδίωξη στην λεωφόρο  Κορωπίου – Μαρκοπούλου είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα ενώ προσπαθούσε να διαφύγει μαζί με τους συνεργούς του. Προφυλακίστηκε και μετά από περίπου έξι μήνες αφέθηκε με περιοριστικούς όρους και ξεκίνησε νέα… δραστηριότητα.

Οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στα σπίτια των συλληφθέντων στην περιοχή του Μενιδίου εντυπωσιάστηκαν από ένα χρηματοκιβώτιο που θύμιζε… ψυγείο και φυλάσσονταν τα κλοπιμαία ενώ εντόπισαν και ένα πιστόλι Glock. Όπως διαπιστώθηκε ανήκει σε έναν άντρα του Λιμενικού Σώματος  ο οποίος είχε δηλώσει την κλοπή του. Κανεις όμως δεν μπορεί να γνωρίζει αν οι συλληφθέντες το είχαν αρπάξει οι ίδιοι ή έφτασε στα χέρια τους μέσω τρίτου.

Ο 31χρονος φερόμενος αρχηγός και ο 27χρονος συνεργός του αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.