Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Ο μικρός με έφτυσε γι αυτό τον χτύπησα – Ζητάω συγνώμη

Ο αρνητικός πρωταγωνιστής του επεισοδίου στο Ζεφύρι, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που χαστούκισε το 12χρονο αγόρι στην οδό Αγίου Φανουρίου «έλυσε» την σιωπή του.

Χθες βράδυ, με δήλωση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL, ο αστυνομικός θέλησε να δώσει την δική του εξήγηση και προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του.

«H συμπεριφορά του ανήλικου αγοριού, ήταν άκρως ανήθικη. Σε όλη την διάρκεια του περιστατικού έβριζε χυδαία, τόσο εμέ, όσο και την οικογένειά μου και κυρίως έβριζε την Ελληνική Αστυνομία. Με έπτυσε κατά πρόσωπο.

Έχω αποδεχθεί την πράξη μου της σωματικής βλάβης, η οποία ήταν αποτέλεσμα ψυχολογικού φόρτου από την εργασία. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το ανήλικο αγόρι και από την οικογένειά του για το άτυχο συμβάν, παρότι δέχομαι συνεχείς απειλές κατά της οικογένειας και του προσώπου μου. Zητάω δημόσια συγγνώμη από τους συναδέλφους μου και τις οικογένειές τους, οι οποίοι ήταν μαζί μου εκείνη τη μέρα και υπέστησαν όλες τις δυσμενείς συνέπειες, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη ή συμμετοχική δράση. Ζητάω συγγνώμη από την Ελληνική κοινωνία, η οποία με την πράξη μου αυτή κλονίστηκε η εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Αστυνομία».

Από την πλευρά της, η συνήγορος υπεράσπισης του αγοριού Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σε ΜΜΕ υποστήριξε ότι «το ότι ο δράστης αυτής της πράξης αντί να ζητά συγγνώμη ζητά τα ρέστα, δείχνει το βαθμό και του θράσους αλλά και της επικινδυνότητας αυτού του προσώπου που είναι αστυνομικος».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπεριφορά του αστυνομικού έχει ενοχλήσει σφόδρα την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας που θεωρεί ότι το χαστούκι στον 12χρονο ήταν ένα «χαστούκι» στην καλή εικόνα που οφείλει να έχει προς τους πολίτες.