Αστυνομικός με αυθαίρετη βίλα στη Μύκονο – Τι ψάχνουν οι “αδιάφθοροι”

Πλημμύρα πληροφοριών έχει προκαλέσει η συντονισμένη Αστυνομική και Δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη  στη «ναυαρχίδα του ελληνικού Τουρισμού» με στόχο την αντιμετώπιση της λεγόμενης «μαφίας της Μυκόνου».

Επιχειρηματίες και κάτοικοι του νησιού, βλέποντας ότι έχουν ξεκινήσει δικογραφίες και συλλήψεις τόσο κρατικών λειτουργών όσο και ιδιωτών που παραβιάζουν κάθε Νόμο που μπορεί να ισχύει, έχουν αρχίσει και μιλούν. Ειδικά μετά την σύλληψη ενός αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, οποίος κατηγορείται ότι συνεργαζόταν με εργολάβο που πραγματοποιούσε αυθαίρετες οικοδομές, αλλά και για προστασία καταστημάτων διασκέδασης με το πρόσχημα της εμπορικής συνεργασίας, έχουν δώσει -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- πληροφορίες για άλλους τρείς αστυνομικούς που συνδέονται με τα κυκλώματα των εργολάβων, αλλά και με άλλες παράνομες δραστηριότητες της τουριστικής βιομηχανίας της Μυκόνου.

Η χαρακτηριστικότερη περίπτωση αφορά γυναίκα αστυνομικό, η οποία όπως καταγγέλλετε, έχει σπίτι με μεγάλες αυθαιρεσίες και πισίνες που υπερβαίνουν τα 500 τετραγωνικά μέτρα.

Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι στην διάθεση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κλιμάκιο της οποίας δεν έχει σταματήσει να σαρώνει το νησί υπό άκρα μυστικότητα, και προκειμένου να συλλέξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον σχηματισμό δικογραφίας.

Ένα άλλο πεδίο έρευνας που απασχολεί όχι μόνο τους αστυνομικούς αλλά και τις Εισαγγελικές αρχές που έχουν ξεκινήσει παράλληλη έρευνα για το όργιο αυθαίρετης δόμησης στη Μύκονο, αφορά τις πολεοδομικές υπηρεσίες της Σύρου που είναι αρμόδιες για τους ελέγχους στη Μύκονο, μετά την κατάργηση της πολεοδομικής υπηρεσίας στο νησί.

Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν πως σε πολλές περιπτώσεις, συγκεκριμένοι υπάλληλοι της πολεοδομίας που «αναγκάζονται» να πραγματοποιήσουν ελέγχους, επιβάλουν υψηλά πρόστιμα χωρίς να κινήσουν τις διαδικασίες κατεδάφισης. Στην συνέχεια οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων αυτών προσφεύγουν στο αρμόδιο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων, και εκεί τα πρόστιμα αυτά μειώνονται δραστικά, ή ακόμη και διαγράφονται. Όμως το πρόβλημα είναι πως στις επιτροπές αυτού του Συμβουλίου, όπως αναφέρουν οι σχετικές καταγγελίες, συμμετέχουν υπάλληλοι που επέβαλαν τα πρόστιμα, κάτι που αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συνδιαλλαγής.

Για τις πληροφορίες αυτές έχει παρέμβει με έγγραφό της και η Εισαγγελική Αρχή της Σύρου, και μάλιστα προειδοποιεί τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας πως θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος τους, στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως δεν γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων στους παραβάτες, όπως ακριβώς προβλέπεται από το Νόμο.