Αυτός είναι ο 56χρονος που εξαπατούσε γυναίκες στη Δράμα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 56χρονου Βούλγαρου, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα απάτης, τελεσθείσης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, επί σκοπώ προκλήσεως βλάβης συνολικού ποσού άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για τον Μίτκο Ατανάσοβ του Πάσκο και της Ντούντα, ο οποίος γεννήθηκε στις 29-3-1963 στη Βουλγαρία.

Της σύλληψής του προηγήθηκαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες στην πόλη της Δράμας. Συγκεκριμένα κάποιος άγνωστος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως γιατρός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματισθεί και χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν μεταξύ 20.000 και 35.000 ευρώ.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία ένας συνεργός του προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο για να “επιβεβαιώσει” τα ψευδή γεγονότα και να παρακαλέσει για βοήθεια.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 56χρονο, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» της σπείρας. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν επτά γυναίκες, ηλικίας από 28 έως 92 ετών, επιχειρώντας να αποσπάσουν από αυτές συνολικά 173.000 ευρώ.