Βρέθηκαν κρυμμένες μολότοφ στη Φιλαδέλφεια – “Πυρομαχικά” για τον τελικό λέει η ΕΛΑΣ

Οι φόβοι της ΓΑΔΑ για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού Και ΑΕΚ στο γήπεδο της Ριζούπολης, και η άρνηση της ΓΑΔΑ να μη συμφωνήσει ως προς το συγκεκριμένο γήπεδο, δικαιώθηκαν από μια ομάδα ΔΙΑΣ που περιπολούσε στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Γύρω από το υπό ανέγερση γήπεδο ανακάλυψαν κρυμμένες βόμβες μολότοφ και στυλιάρια, τα οποία οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Αθλητικής Βίας θεωρούν, και λογικά, “πυρομαχικά” για τον επερχόμενο τελικό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΑΔΑ: “Πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, (18) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (Α.Ε.Μ.), τύπου βόμβας μολότοφ και (12) ξύλινα στυλιάρια, μήκους περίπου ενός μέτρου.

Ειδικότερα, οι επτά (7) εκ των ανωτέρω Α.Ε.Μ. ανευρέθηκαν κρυμμένοι κάτω από χόρτα σε χώρο που εφάπτεται της εξωτερικής περίφραξης του εργοταξίου του γηπέδου της Α.Ε.Κ. και εξωτερικά αυτής, οι δε υπόλοιποι ένδεκα (11) ήταν επιμελώς κρυμμένοι κάτω από κλαδιά και φύλλα δέντρων εντός δύο φρεατίων σε χώρο του άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας σε κοντινή απόσταση απο την εξωτερική περίφραξη του εργοταξίου.

Τα ανωτέρω αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.”

Να σημειώσουμε ότι ήδη η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν μπορεί να διαφυλάξει την ασφάλεια στη Ριζούπολη, καθώς επισήμανε ότι ο περιβάλλων χώρος έχει πολλές αδυναμίες, πράγμα που σημαίνει πως είναι επικίνδυνος και άρα εισηγείται να μην πραγματοποιηθεί εκεί η αναμέτρηση.