Βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη – 14 προσαγωγές

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν νεαροί τα ξημερώματα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρούσε το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Στις 3:20 ομάδα 15 κουκουλοφόρων βγήκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και κινήθηκε προς την διμοιρία μέσω της οδού Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, οι κουκουλοφόροι πέταξαν περίπου 15 βόμβες μολότοφ και επέστρεψαν στην πλατεία χημείου του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Οι αστυνομικοί “απάντησαν” με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Μια δεύτερη ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων βγήκε από την είσοδο της παλιάς φιλοσοφικής σχολής στην οδό Εθνικής Αμύνης και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά δεύτερης διμοιρίας που έσπευσε για συνδρομή.

Η κυκλοφορία στις οδούς Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης διεκόπη για αρκετή ώρα. Από τις ρίψεις μολότοφ δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Αστυνομικοί προσήγαγαν 14 άτομα που βγήκαν αργότερα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ βρέθηκε ένα σακίδιο πλάτης που εγκατέλειψαν οι νεαροί με μια αχρησιμοποίητη βόμβα μολότοφ.

Από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου γινόταν συναυλία στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου, για να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των τριών νεαρών που συνελήφθησαν για τη ληστεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.