«Γιατί επιτεθήκαμε στην Realnews» – Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό

Με την υπογραφή «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας» και με ένα μακροσκελές κείμενο που αναρτήθηκε στο athens.indymedia, ανέλαβαν την ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της Realnews, οι άγνωστοι που τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Στο κείμενο αυτό κάνουν αναφορά και στην εργαζόμενη που κινδύνευσε, ζητώντας συγνώμη.

Ως πυρήνα της επίθεσης αυτής αναφέρουν την συμπαράσταση στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη ο οποίος ζητά την αποφυλάκιση του και για τον οποίο αναφέρουν: «Πρόκειται για έναν αναρχικό απεργό πείνας για τον οποίο την μη ικανοποίηση του αιτήματος του την εκλαμβάνουμε σίγουρα ως μια προσπάθεια εξόντωσης και δολοφονίας του. Ο σύντροφος πλησιάζει στις 60 μέρες απεργίας πείνας και ήδη σωματικά έχει ταλαιπωρηθεί σε σημείο επικίνδυνο για την ίδια του τη ζωή κάθε λεπτό που περνάει. Η προσπάθεια εξόντωσής του φαίνεται και από το χρονικό της απεργίας: στην 29η ημέρα απεργίας πείνας (20/06) απορρίφθηκε η ήδη 2η αίτηση αποφυλάκισης του Γιάννη και όταν έγινε έφεση ξανα-απορρίφθηκε στις 06/07 από την Εισαγγελία, ενώ η τελική απόφαση αναμένεται από την επιτροπή που θα συνεδριάσει στις 25/07 κι ενώ ο απεργός θα βρίσκεται στην 64η (!!) μέρα απεργίας πείνας. Στην δικιά μας γλώσσα αυτό αποτελεί απόπειρα δολοφονίας, υποβιβασμό της αξιοπρέπειας του συντρόφου μας, ωμή κοροϊδία και βασικά υποτίμηση της νοημοσύνης ενός υποτυπωδώς σκεπτόμενου ανθρώπου. Την ίδια στιγμή ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης βιώνει την αιχμαλωσία του στην απεργία πείνας με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο, φρουρούμενος, στερούμενος τακτικά επισκεπτήρια και μη έχοντας πρόσβαση σε ειδήσεις. Αυτό είναι ευθεία επίθεση στην ψυχολογία του για να του χτυπήσουνε το ηθικό. Εμείς από τους δρόμους δίνουμε μια υπόσχεση: Θα μείνουμε ως το τέλος του αγώνα δίπλα σου αδελφέ μας. Με τις καρδιές μας να σφυροκοπούν στον παλμό του Μίσους».

Παράλληλα επιτίθονται στο σύνολο των ΜΜΕ αλλά και συγκεκριμένα στον εκδότη της Realnews Νίκο Χατζηνικολάου, κάνοντας λόγο για κατευθυνόμενη ενημέρωση από τις Κυβερνήσεις και τα οικονομικά συμφέροντα.

Στο κείμενο τους οι δράστες της επίθεσης αναφέρονται και στην εργαζόμενη, ηχολήπτρια του Real Fm, η οποία κινδύνεψε από την πυρκαγιά που προκλήθηκε από την έκρηξη του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, και απεγκλωβίστηκε από τους πρώτους άνδρες  της Πυροσβεστικής που πήγαν στο σημείο, αναφέροντας: «Για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία της εργαζόμενης ηχολήπτριας του κτηρίου λόγω της δολοφονικής αμέλειας των αφεντικών της να μην προνοήσουν για εύκολες διαφυγές του κτηρίου επαρκώς, θα ζητήσουμε ένα δημόσιο συγγνώμη από την ίδια αποκλειστικά, λέγοντας απολογιστικά δημόσια και ταπεινά ότι σκοπός μας ήταν να γίνει μια συμβολική επίθεση.»

Ολόκληρο το κείμενο ανάληψης ευθύνης ΕΔΩ