Γιατί τόση υπέρμετρη βία από τα ΜΑΤ κύριε Υπουργέ;

Του Θάνου Σωτήρη

Για μιά ακόμη φορά τα κινητά τηλέφωνα πολιτών αποκάλυψαν μια πραγματικότητα που τα στελέχη της ΓΑΔΑ προσπάθησαν επιμελώς να κρύψουν.

Χθες, Τρίτη, στις 12.30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση όχι περισσότερων από 150 αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν κατά της υποχρεωτικής λήψης DNA από συλληφθέντες για διάφορα αδικήματα, κυρίως κρατικής ασφάλειας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν μέσω Ακαδημίας προς τα Εξάρχεια και τότε διμοιρίες των ΜΑΤ τους επιτέθηκαν, χωρίς να έχει προηγηθεί, σύμφωνα με όλους τους δημοσιογράφους που κάλυψαν το θέμα, κανένα επεισόδιο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, που βιντεοσκοπήθηκε, άνδρα των ΜΑΤ που σπάει με το χέρι του την τζαμαρία καταστήματος και τραυματίζει μια νέα κοπέλα στο χέρι. Για τον τραυματισμό της χρειάστηκε να μεταφερθεί τελικά σε Νοσοκομείο, αν και επισήμως για την Ελληνική Αστυνομία “δεν έχει δηλωθεί κανένας τραυματισμός πολίτη”.

Τα ερωτήματα είναι δύο: γιατί η ΓΑΔΑ έδωσε εντολές για τέτοια υπέρμετρη βία, ενώ δεν υπήρχε ούτε πλήθος ούτε επιθέσεις ή καταστροφές, και τι τελικά εξυπηρετούν τέτοιες καταστάσεις;