Για τις απάτες χρειάζονται και θύματα…

Η απάτη με τα δήθεν τροχαία ατυχήματα είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη. Κι όμως ακόμη υπάρχουν ηλικιωμένοι που είτε δεν έχουν ακούσει τίποτα, είτε τους καταβάλλει ο πανικός και ενδίδουν.

Χθες το μεσημέρι ένας άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη γυναίκα που μένει στην Πάτρα και προσποιούμενος τον αστυνομικό της είπε ότι ο γιος της έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, με θύμα ένα παιδί και της ζήτησε 20.000 ευρώ, για να μην καταλήξει στη φυλακή.

Στην συνέχεια η γυναίκα έριξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της μια σακούλα, που περιείχε 20.000. Μια 59χρονη που περίμενε από κάτω παρέλαβε τα χρήματα και τράπηκε σε φυγή. Το θύμα της απάτης είχε μεγάλη τύχη, καθώς αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέλαβαν τη γυναίκα που είχε πάρει τα χρήματα και της τα επέστρεψαν.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι η 59χρονη, με δύο τουλάχιστον συνεργούς της, είχαν διαπράξει με την ίδια μεθοδολογία εννιά απόπειρες απάτης στην Πάτρα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή της και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.