Για 4,2 εκ. ευρώ ψάχνει η Αστυνομία στην Καβάλα!

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εξελίσσεται από το πρωί της Πέμπτης στα Αμισιανά της Καβάλας, με τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας να έχουν μπει σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και να την έχουν κάνει “φύλλο και φτερό”, αναζητώντας 4,2 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση συνδέεται με τους ληστές με τις μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι τον Ιανουάριο του 2019 εισέβαλαν στο σπίτι ιδιοκτήτη εταιρείας security. Με την απειλή όπλου και με την πρόφαση πως έχουν απαγάγει την κόρη του, τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στον Αμυγδαλεώνα.

Εκείνος πίστεψε πως το 5χρονο παιδί του κινδύνευε και υπέκυψε. Τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, απ’ όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 4,2 εκ. ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν.

Φαίνεται πως έντεκα μήνες μετά, οι αστυνομικοί έριξαν φως στην υπόθεση, ενώ αναζητούν παράλληλα και άλλα άτομα που συμμετείχαν στο μεγάλο “κόλπο”. Με σκαπτικό μηχάνημα “όργωσαν” τον προαύλιο χώρο της αντιπροσωπείας και σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκαν ένα στρατιωτικό “λουκάνικο” με περίπου 500.000 ευρώ. Σήμερα το πρωί θα συνεχίσουν τις έρευνες, καθώς δεν έχει σκαφτεί όλος ο χώρος.

Πώς έγινε η ληστεία

Ήταν 25 Ιανουαρίου, Παρασκευή βράδυ, όταν οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του 43χρονου επιχειρηματία. Τον ακινητοποίησαν και του είπαν ότι έχουν απαγάγει την 5χρονη κόρη του. Τον οδήγησαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του, λίγο έξω από την πόλη. Τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, άρπαξαν όλα τα χρήματα και τράπηκαν σε φυγή.

Όπως είπε, οι δράστες φορούσαν αποκριάτικες μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου. “Με άφησαν δεμένο και χάθηκαν από το οπτικό μου πεδίο”, είπε στους αστυνομικούς. Έκπληκτος διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε απαγωγή της κόρης του και κατήγγειλε όσα έζησε στην Αστυνομία.