Γυναίκα Λιμενικός σαρώνει στους σκοπευτικούς αγώνες

Αν υπηρετεί δίπλα σου και χρειαστεί να τραβήξει όπλο, σίγουρα αισθάνεσαι πιο σίγουρος. Ο «στόχος» δύσκολα θα ξεφύγει από την αρχικελευστή του Λιμενικού Σώματος Ελένη Δημητριάδου που είχε μια ακόμα διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής.

Τελευταίο επίτευγμα της η κατάκτηση δυο χάλκινων μεταλλίων στα αγωνίσματα Ταχείας Βολής (MRF) και Σπορ πιστόλι (SP) Γυναικών, που έγιναν κατά την διάρκεια του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Η αθλήτρια του συλλόγου «ΦΟΙΝΙΞ» Πανελλήνια Ακαδημία Σκοποβολής είναι ταυτόχρονα και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο Τραπ Γυναικών. Η 44χρονη με χέρι… αλφάδι πριν από λίγες μέρες πήρε την πρώτη θέση στο 2ο Volos Cup που έγινε στην πόλη της Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, στις δυο κατατάξεις πέτυχε 97/125 και 155/200 κάνοντας τα μέλη του συλλόγου «Φοίνιξ» να νιώθουν περήφανοι που έχουν στις τάξεις τους μια τέτοια αθλήτρια.

Αν και η σκοποβολή στη χώρα μας έχει φέρει διακρίσεις ωστόσο δεν είναι τόσο διαδεδομένη. Στο τραπ, το οποίο είναι Ολυμπιακό άθλημα, οι τρεις μηχανές εκτόξευσης βρίσκονται σε καταπακτή και εκτοξεύουν τους πήλινους στόχους, με διάφορες γωνίες και ύψος τροχιάς. Οι αθλητές, που δεν γνωρίζουν ποια από τις τρεις μηχανές εκτοξεύει τον πήλινο δίσκο, στοχεύουν από πέντε διαφορετικές θέσεις που είναι σε ευθεία σειρά. Οι πήλινοι στόχοι εκτοξεύονται με ταχύτητα, διανύοντας απόσταση 75 μέτρων, ενώ το ύψος της τροχιάς τους κυμαίνεται από δύο έως τέσσερα μέτρα.