Δίωξη για κακουργήματα κατά των συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική

Την Τρίτη θα απολογηθούν στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι φέρονται ως μέλη της οργάνωσης “Επαναστατική Αυτοάμυνα”.

Το απόγευμα του Σαββάτου οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, όπου ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα, ενώ παράλληλα εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος τους για τη ληστεία σε κατάστημα τεχνικών παιχνιδιών, λίγες εκατοντάδες μέτρα από την γιάφκα τους στον Χολαργό, στις 21 Οκτωβρίου 2019, γεγονός που οδήγησε τις διωκτικές αρχές στα ίχνη τους.

Οι κατηγορίες εναντίον τους και ακόμα δύο ατόμων οι οποίοι αναζητούνται, αφορούν σε τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη περίπτωση όπλων, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία,παράνομη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής, συνελήφθησαν δύο άνδρες, 41 και 45 ετών, καθώς και μία 39χρονη γυναίκα, έχουν διενεργηθεί 13 κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί για εξέταση 15 άτομα και έχει κατασχεθεί σημαντικός αριθμός όπλων και εκρηκτικών.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει πως ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε υπό όρους τον Φεβρουάριο του 2018.

Από την Αστυνομία αναζητείται και ένας άνδρας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ η 39χρονη κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων. Σημειώνεται ότι ο 46χρονος φαίνεται πως συμμετείχε στην ληστεία που έλαβε χώρα σε κατάστημα ΟΠΑΠ και πως τραυματίστηκε κατά τη διάρκειά της. Το γεγονός αυτό ήταν το εφαλτήριο για την έναρξη της εν λόγω έρευνας.