Δεν έχουν τέλος οι πιάτσες ναρκωτικών γύρω από την ΑΣΟΕΕ – Νέες συλλήψεις

Στενό – στενό, πεζοδρόμιο – πεζοδρόμιο… Στο κέντρο της Αθήνας μέρα με την μέρα οι «πιάτσες» διακίνησης ναρκωτικών το μόνο που κάνουν είναι να αλλάζουν σημεία.

Όμως το πιο επικίνδυνο, σ αυτό το αλισβερίσι θανάτου, είναι οι ποσότητες των ουσιών και κυρίως το είδος τους. Αστυνομικοί που παρακολουθούν χρόνια την διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της πόλης, εξηγούν στο astinomiko.gr, ότι η θανατηφόρα κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, η αποκαλούμενη «shisha» γίνεται ολοένα και περισσότερο δημοφιλής μεταξύ των χρηστών.

«Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πολύ φτηνό αλλά άκρως θανατηφόρο ναρκωτικό που μπορεί να περιέχει μέχρι και υγρά μπαταρίας» λέει αξιωματικός με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των ναρκωτικών.

Από την πλευρά της η αστυνομία, εδώ και μήνες έχει εξαπολύσει ένα ανελέητο καθημερινό κυνηγητό, στο οποίο συμμετέχουν πολλές υπηρεσίες της,θέλοντας να διώξει το εμπόριο ναρκωτικών που γίνεται δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών αλλά και της νεοσύστατης Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών περιπολούν συνεχώς με αποτελέσματα, σχεδόν καθημερινά.

Σε μια από αυτές τις επιχειρήσεις, το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, αστυνομικοί των πεζών περιπολιών, εντόπισαν δυο αλλοδαπούς σε μια από τις νέες πιάτσες διακίνησης ναρκωτικών, στη στοά της οδού Χέυδεν, μια ανάσα από την ΑΣΟΕΕ.

Στις 9 το βράδυ, και παρά τα μέτρα για την απαγόρευση μετακίνησης λόγω κορωνοϊού, εντόπισαν έναν Αφγανό και έναν Αλβανό οι οποίοι είχαν κρύψει σε μια εσοχή του πεζοδρομίου το εμπόρευμα τους. Συγκεκριμένα, εννέα συσκευασίες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, φωτογραφία της οποίας εξασφάλισε το astinomiko.gr, 26 φιξάκια ηρωίνης όπως επίσης και πέντε γνωστά ναρκωτικά χάπια, ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των εξαρτημένων ατόμων.

Τι και αν ήταν Δευτέρα του Πάσχα, οι «πελάτες» τους ήξεραν που θα βρουν την δόση τους και ήταν έτοιμοι να αγοράσουν. Τελικά, τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία.