Διαχωρίζει την θέση της για την “μάχη του Κουκακίου” η Ένωση Αθηνών

Αποστάσεις από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών αλλά και άλλων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, που αντέδρασαν έντονα έως ακραία και με διάφορους τρόπους, για την ποινική μεταχείρηση των συληφθέντων μετά την “μάχη” του Κουκακίου, κρατά η Ένωση Αστυνομικών Αθηνών.

Το πλήρες κέιμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

“Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών όπως έχει πάγια τακτική, αντιμετωπίζει όλες τις ποινικές υποθέσεις (είτε αφορούν μέλη της αστυνομικούς, είτε πολίτες) με τη δέουσα σοβαρότητα.

Οφείλουμε λοιπόν να διαχωρίσουμε τη θέση μας από διάφορες νομικές προσεγγίσεις αναφορικά με το ζήτημα των τραυματισμών των συναδέλφων μας στις πρόσφατες επιχειρήσεις στα υπό κατάληψη κτίρια στο Κουκάκι. Κατά την άποψή μας θεωρούμε ενδεδειγμένη στάση το να διατυπωθούν οι όποιες αντιρρήσεις μπορούν να υπάρχουν, στην έδρα του Δικαστηρίου με νομικές θέσεις, δια των Νομικών μας Συμβούλων. Κάθε άλλη προσέγγιση επ’ αυτού του θέματος δεν μας αφορά και δεν μας εκφράζει.

Τη στάση αυτή μας υπέδειξαν από την πρώτη στιγμή οι νομικοί μας σύμβουλοι κ.κ. Σκαμπαρδώνης Βάιος και Λιβανίδης Βλάσσης, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα στους συναδέλφους από την πρώτη στιγμή συνεπικουρούμενοι από αντιπροσωπεία του Διοικητικού μας Συμβουλίου και ύστερα από εξουσιοδότηση των ίδιων των τραυματιών αστυνομικών – μελών μας, δήλωσαν παράσταση πολιτικής Αγωγής.

Επειδή τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση για το ποιος εκπροσωπεί ποιον και το ποιος κάνει τι, θα θέλουμε να διαχωρίσουμε σαφώς τη θέση μας από ενέργειες άλλων συνδικαλιστικών Ενώσεων, καθώς δεν έχουν ουδεμία σχέση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών η οποία εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και το Διοικητικό της Συμβούλιο και τις αποφάσεις αυτού. Ενημερώνουμε λοιπόν ότι η εμπιστοσύνη μας τόσο στην Δικαιοσύνη, όσο και στους Δικαστικούς Λειτουργούς είναι αμέριστη και αδιαπραγμάτευτη. Οφείλουμε όμως να προβούμε όμως σε κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια για την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων μελών μας μέσα στα όρια που ορίζει το Σύνταγμα και οι Νόμοι

Θα θέλαμε πάλι να ζητήσουμε από όλους οι οποίοι κακώς έχουν χρησιμοποιήσει την επωνυμία της Ένωσής μας για πρόσφατες ενέργειες που είδαν το φως της δημοσιότητας, να αποδώσουν τα Καίσαρος τω Καίσαρι , γιατί δυστυχώς ως η μεγαλύτερη Πρωτοβάθμια Ένωση Αστυνομικών της Χώρας πολλές φορές τα πολιτικά κόμματα, τα Μ.Μ.Ε. και οι συνάδελφοί μας, λόγω δικαιολογημένης άγνοιας, χρεώνουν σε μας  ενέργειες άλλων συνδικαλιστικών Ενώσεων.”

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος