Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Το μεσημέρι στη Λαμία η απόφαση του Εφετείου για τον Κορκονέα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο 2008.

Υπενθυμίζεται πως στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται οι πρώην ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης, ενώ η τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου διακόπηκε μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα.

Σημειώνεται πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ζητήσει να οριστεί η συνεδρίαση πριν την 1η Ιουλίου κατά την εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα και είχε κάνει λόγο για ακραία και προκλητική μεθόδευση.

Ειδικότερα, τόσο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν την αναβολή ως ακραία και προκλητική μεθόδευση προκειμένου η απόφαση να εκδοθεί με τον νέο ποινικό κώδικα που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και προβλέπει χαμηλότερες ποινές. “Αν γίνει δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα για ενδεχόμενο δόλο, τότε θα σπάσουν τα ισόβια για τον Κορκονέα. Κάτι που είχε στόχο εξ’ αρχής η υπερασπιστική γραμμή του ειδικού φρουρού.” αναφέρει χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου,συμπληρώνοντας ότι “…με λύπη μας βλέπουμε και τον εισαγγελέα του Εφετείου να συμμετέχει σε αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για την δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού. Δεν θα σιωπήσουμε”.

Πρωτόδικα ο Επ. Κορκονέας είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό και είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη, ποινή που εκτίει στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού. O Βασίλης Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, ωστόσο αποφυλακίστηκε το 2012 με περιοριστικούς όρους.

 

Σχετικές Ειδήσεις

Next Post

Ροή Ειδήσεων

Newsletter

ad στο κάτω μέρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ