Ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου αναμένεται να βρεθεί εντός του Νοεμβρίου ο πρώην Υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος. Ο κ. Τριαντόπουλος καλείται σε απολογία, καθώς μετά από απόφαση της Βουλής έχει παραπεμφθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και κατηγορείται για την αλλοίωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Η ανάκριση η οποία μπήκε στην τελική ευθεία διήρκησε σχεδόν 3 μήνες. Η ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου, κ. Φωτεινή Μηλιώνη, εξέτασε μάρτυρες και συγκέντρωσε στοιχεία, ενώ απέστειλε ήδη κλήσεις σε απολογία στους εμπλεκομένους.
Μαζί με τον πρώην υφυπουργό καλούνται ως συμμέτοχοι σε απολογία, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ακόμα έξι μη πολιτικά πρόσωπα από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι είχαν απολογηθεί στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή Λάρισας, Σωτήρη Μπακαΐμη, πριν η δικογραφία καταλήξει στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.
Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας έχουν δηλώσει συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, ζητώντας μάλιστα την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Τον τελικό λόγο για τον εάν θα παραπεμφθεί ή όχι στο Ειδικό δικαστήριο ο πρώην υφυπουργός τον έχει το Δικαστικό Συμβούλιο.











