Δωρεά προστατευτικών για τον covid-19 από την Ένωση Ποινικολόγων

Σε μια κίνηση υψηλού επαγγελματισμού που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι δικηγόροι σέβονται το επάγγελμα τους αλλά και τους ανθρώπους που υπερασπίζονται προχώρησε η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων δικηγόρων.

Μετά από πρόταση της, και με το κόστος να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τα μέλη της, θα τοποθετηθούν plexiglass σε αίθουσες δικαστηρίων αλλά και στις αίθουσες επισκεπτηρίων στις φυλακές Κορυδαλλού. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν σε επιστολή τους, «μετά λοιπόν από επικοινωνία μας που ήδη είχαμε με τον Διοικητικό Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Δήμου, ξεκινάμε με την αίθουσα 1 του κτιρίου 2 στην Ευελπίδων (αυτόφωρο Μονομελές) για την οποία έχουμε ζητήσει προσφορές για τοποθέτηση 2 plexiglass πάχους 3 εκ., διαστάσεων 3,5 μέτρων μήκος επί 2 μέτρα με μεταλλικό (αλουμινίου) πλαίσιο γύρω -γύρω καθώς και εσωτερικό σταυρό, για λόγους ασφαλείας, που θα τοποθετηθούν στα σημεία ακριβώς που βρίσκονται τα ξύλινα κάγκελα που χωρίζουν τα έδρανα των συνηγόρων από το ακροατήριο». Αντίστοιχη επιστολή στάλθηκε και στην Διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι προτάσεις της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων δικηγόρων έγιναν αποδεκτές και τις επόμενες μέρες αναμένεται να τοποθετηθούν τα plexiglass «στο πλαίσιο των προσπαθειών της για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας και την ασφαλή άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος».