Εισαγγελική απαγόρευση να πλησιάζει την σύζυγό του είχε ο δολοφόνος της Ζακύνθου

Θύμα συνεχούς κακοποίησης ήταν η 40χρονη Αλβανή που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στην Ζάκυνθο. Μάλιστα είχε καταφύγει στην Αστυνομία  και είχαν επιβληθεί απαγορευτικά μέτρα εναντίον του. Όμως τον δέχθηκε και πάλι στο σπίτι λόγω των ανήλικων παιδιών τους, με την φονική κατάληξη.

Στις 18 Ιουνίου η 40χρονη κατέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου και υπέβαλε μήνυση κατά του 51χρονου συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα.

Του επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα, και συγκεκριμένα απαγόρευση να πλησιάζει την σύζυγό του σε απόσταση εκατό μέτρων, ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

Λίγες μέρες αργότερα η 40χρονη του επέτρεψε να επιστρέψει στο σπίτι όπου διέμεναν με τα δύο ανήλικα παιδιά τους, καθώς το ενήλικο αγόρι της οικογένειας ζει και εργάζεται σε άλλη πόλη εκτός Ζακύνθου.

Χθες στις 9.30 το βράδυ η 40χρονη πήγε και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλε νέα μήνυση για ενδοοικογενειακή βία κατά του συζύγου της. Για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη πριν οι αστυνομικοί κινηθούν για να τον συλλάβουν στα όρια του αυτοφώρου, αυτή επέστρεψε στο σπίτι της. Μια γυναίκαι που μένει στον πάνω όροφο κατέθεσε ότι άκουσε αργά το βράδυ φωνές της 40χρονης και όταν βγήκε είδε τον δράστη να την σέρνει από τα μαλλιά στο μπαλκόνι. Κατέβηκε για να την βοηθήσει αλλά όταν έφτασε στο ισόγειο διαμέρισμα την βρήκε ακίνητη μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ ο δράστης είχε εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σημείο της δολοφονίας ένα κουζινομάχαιρο του οποίου η λάμα είχε στραβώσει, δείγμα της μανίας με την οποία ο 51χρονος χτυπούσε την άτυχη γυναίκα.

Μετά από αναζητήσεις σε όλο το νησί οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στις 10 το πρωί.