Εισβολή “ποντικών” στη Χαλυβουργική – Στόχος τους ο χαλκός των καλωδίων

Το «κουφάρι» της άλλοτε κραταιάς «Χαλυβουργικής» είχε βάλει στο στόχαστρο της μια ομάδα ατόμων που το βράδυ της Τετάρτης εισέβαλε στις εγκαταστάσεις της στο 20ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στην Ελευσίνα.

Στόχος τους να πάρουν από τα «σωθικά» της εταιρείας τα μεγάλα, βαριά καλώδια που κρύβουν τον «χρυσό» που ονομάζεται χαλκός.

Όμως οι «ποντικοί» δεν είχαν υπολογίσει έναν φύλακα της εταιρείας ο οποίος γύρω στις δέκα του βράδυ τους «μυρίστηκε» και κάλεσε την Άμεση Δράση. Πληρώματα περιπολικών, ομάδες ΔΙ.ΑΣ και ΟΠΚΕ βρήκαν το σημείο απ όπου είχαν τρυπώσει τα «τρωκτικά» και άρχισαν τις αναζητήσεις στις τεράστιες εγκαταστάσεις. Οι νεαροί είχαν κόψει ένα κομμάτι από την περίφραξη και είχαν μπει στο εσωτερικό της εταιρείας.

Η λαϊκή παροιμία λέει  «πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη» αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση οι Ρομά πιάστηκαν με τα… καλώδια στην πλάτη. Στην θέα των αστυνομικών, και λίγο πριν τα φορτώσουν σε ένα από τα δυο αυτοκίνητα τους, τα πέταξαν κάτω και άρχισαν να τρέχουν. Το κυνήγι της «γάτας με το ποντίκι» δεν κράτησε για ώρα καθώς οι πολλοί αστυνομικοί που είχαν φτάσει στο σημείο δεν έδωσαν περιθώρια στους νεαρούς να ξεφύγουν.

Τους κυνήγησαν με τα πόδια μέσα στις εγκαταστάσεις και λίγο αργότερα κατάφεραν να συλλάβουν τρία άτομα. Έπιασαν όμως στον «ύπνο» και τον τέταρτο συνεργό τους που τους περίμενε στα αυτοκίνητα και δεν είχε αντιληφθεί τι γινόταν σε μικρή απόσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες είχαν σημειωθεί και άλλες ανάλογες κλοπές από εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στην περιοχή και εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για την ίδια ομάδα.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ελευσίνας ώστε να γίνει έλεγχος των στοιχείων τους και να εξακριβωθεί αν είχαν εκκρεμότητες με την ελληνική δικαιοσύνη. Χθες το πρωί πήραν, για μια ακόμα φορά, τον δρόμο για τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.