Εκτεταμένα μέτρα της αστυνομίας για την πορεία του Πολυτεχνείου

Με την καθιερωμένη πορεία που θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο και θα καταλήξει στην αμερικάνικη πρεσβεία, κορυφώνονται οι εορτασμοί της 48ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν στις 8 το πρωί για τις καταθέσεις στεφάνων και πρόκειται να κλείσουν περίπου στις 13.00. Τότε θα αποχωρήσουν όλοι οι επισκέπτες, θα ακολουθήσει η τελετή λήξης στον προαύλιο χώρο με ομιλία καθηγητή του ΕΜΠ, θα γίνει προσκλητήριο νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από εκπρόσωπο του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών και ανάκρουση του ύμνου στη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς κορoνοϊού, το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ αποφάσισε ότι έως και σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει αυξημένη φύλαξη του συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ από την υπηρεσία φύλαξης του ιδρύματος και παράλληλα τα κτίρια του συγκροτήματος, στην Πατησίων, θα είναι κλειστά.

Παράλληλα 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για την μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό να αποφευχθούν καταλήψεις.

Έχουν αυξηθεί επίσης οι περιπολίες γύρω από αστυνομικούς στόχους, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει καταδρομικές επιθέσεις μέχρι να φτάσει η Τετάρτη, ημέρα του εορτασμού και της πορείας μνήμης. Σε συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία για πληροφορίες που αφορούν σημεία που αποθηκεύονται μολότοφ.

Από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε συνεχίζονται οι έλεγχοι σε ταράτσες με drone.

Παράλληλα, αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και σε κυβερνητικά κτήρια και πρεσβείες για την αποτροπή τυχόν καταδρομικών επιθέσεων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κάτωθι οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας με απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από ώρα 06.00΄ καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας αυτών από ώρα 12.00΄ μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων: