Ελεύθερος μετά την καταβολή λύτρων ο επιχειρηματίας που είχε απαχθεί

Μετά από 70 ημέρες ομηρίας ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης αφέθηκε τελικά σήμερα ελεύθερος από τους απαγωγείς του, αφού η οικογένεια του κατέβαλε λύτρα ύψους 800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες άφησαν το θύμα τους στην λεωφόρο Τατοΐου, απ’ όπου πήρε ταξί και πήγε κατευθείαν στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην ΓΑΔΑ. Εκεί ήδη εξετάζεται από ειδικούς ψυχολόγους της Αστυνομίας, αφού πρέπει πρώτα να γίνει η ψυχολογική αξιολόγησή του, και στην συνέχεια οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Να προσπαθήσουν να αντλήσουν από αυτόν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν, έτσι ώστε να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους απαγωγείς του.

Ο επιχειρηματίας στις 29 Δεκεμβρίου έτρωγε σε ταβέρνα στα Λιόσια όταν περίπου στη 1:00 τα ξημερώματα, κατά την επιστροφή του στο σπίτι του στο Ντράφι, εξαφανίστηκε υπό άγνωστες συνθήκες.

Κατόπιν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική πως στον οικισμό Φοίνικα, στη δεύτερη έξοδο προς Σπάτα, βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα καμένα από εμπρησμό. Εικάζεται ότι αυτά τα αυτοκίνητα άνηκαν στους απαγωγείς.

Ακολούθησαν επίπονες και μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μέχρι που τελικά αφέθηκε ελεύθερος.