Εμβολιασμοί: “Πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αστυνομικών”

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, σχετικά με τις αναφορές περί “ανεμβολίαστων αστυνομικών”:

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από το τέταρτο και σοβαρότερο μέχρι σήμερα κύμα της πανδημίας, ορισμένοι αντί να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πείσουν τους όποιους δύσπιστους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, όπως άλλωστε απαιτεί ο θεσμικός τους ρόλος, τουναντίον αυτοί δράττουν τελευταίως την ευκαιρία να δημιουργούν προστριβές και αντιπαραθέσεις για μια «χούφτα» ψήφους, στοχοποιώντας τον εργαζόμενο Έλληνα Αστυνομικό! Τούτο μας μεταφέρεται άλλωστε καθημερινά από δεκάδες αγανακτισμένους αστυνομικούς – μέλη μας οι οποίοι επικοινωνούν με τα γραφεία μας, διαμαρτυρόμενοι ότι κάποιοι εντέχνως τους τοποθετούν απέναντι στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία 24ωρα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκεται μονίμως ο Έλληνας αστυνομικός.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έχουμε από την πρώτη στιγμή ταχθεί τόσο με ανακοινώσεις μας όσο και με δημόσιες τοποθετήσεις μας ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας, παραθέτοντας μια σειρά από επιχειρήματα.

Να θυμίσουμε βεβαίως για όσους έχουν «κοντή» ή «επιλεκτική» μνήμη ότι την τελευταία διετία που η Χώρα μας βίωσε τη μεγαλύτερη κρίση που έχουν αντιμετωπίσει οι μεταπολεμικές γενιές, ο Έλληνας και η Ελληνίδα αστυνομικός βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην κοινωνία ώστε να μην οδηγούνται οι συμπολίτες μας στις Μ.Ε.Θ., εφαρμόζοντας κατά γράμμα τα μέτρα που κάθε φορά η Κυβέρνηση λάμβανε. Την ώρα που άλλοι κλάδοι εργαζομένων αποθεώνονταν ως ήρωες, οι αστυνομικοί χαρακτηρίστηκαν ακόμα και ως οι «κακοί» της υπόθεσης επειδή διενεργούσαν ελέγχους, όπως προτάσσει το καθήκον και η φύση της εργασίας τους.

Την ίδια χρονική περίοδο, οι Ελληνίδες – Έλληνες αστυνομικοί:

Ως ένστολοι πολίτες αυτής της χώρας θεωρούμε ότι η υγειονομική κρίση μπορεί να προσπελαστεί μόνο με ενότητα. Ας αναγνωρίσουν επιτέλους άπαντες την αδιαμφισβήτητη προσφορά και συνεισφορά των αστυνομικών και ας αφήσουν τις επί μέρους αντιπαραθέσεις με σκοπό το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος.

 Υποχρεωτικότητα στη … σοβαρότητα !

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος