Ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος στη Λέσβο ζητούν οι συνδικαλιστές

Την ενίσχυση του κλιμακίου του Πυροσβεστικού Σώματος στη Λέσβο με τουλάχιστον 20 πυροσβέστες μέσω προγραμμάτων που διαχειρίζεται η Frontex, ζητεί η τοπική Ένωση Υπαλλήλων, για να καλύψει τα μεγάλα κενά του νησιού. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, Δημήτρη Σταθόπουλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου είπε ότι “από θαύμα δεν έχει καεί ακόμα η Λέσβος με τις λίγες πυροσβεστικές δυνάμεις που διαθέτει”.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Λέσβου Γιώργος Ντίνος χαρακτήρισε επιβεβλημένη την ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού, αφού σημειώνονται πολλά περιστατικά χειμώνα – καλοκαίρι, ενώ το πυροσβεστικό όχημα που έχει δεσμευθεί είναι πολύ μεγάλο και καθόλου ευέλικτο.

Για την προώθηση των αιτημάτων τους οι συνδικαλιστές είχαν χθες συνάντηση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουντζούρη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη.