Ενημερωτική καμπάνια από το Λιμενικό Σώμα για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών ακτοπλοΐας

Επικαιροποιημένη χάρτα με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών ακτοπλοϊκών μέσων εξέδωσε και διένειμε νωρίτερα σήμερα το Λιμενικό Σώμα.

Η εκστρατεία ενημέρωσης έγινε σε συνεργασία με μέλη της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας στο λιμάνι του Πειραιά.

Το λιμενικό επέλεξε τη σημερινή ημέρα, καθώς αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες μετακινήσεις των εκδρομέων του Ιουλίου.

Στα φυλλάδια που διανεμήθηκαν αναφέρονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των ταξιδιωτών με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, το νομικό πλαίσιο για τα δικαιώματα των επιβατών, που θεσπίστηκε με το Νόμο 3709/2008 και επικαιροποιήθηκε με το Νόμο 4150/2013, ενώ επίσης διανεμήθηκε το φυλλάδιο με τα διατιμημένα προϊόντα που πρέπει να πωλούνται από τα κυλικεία των πλοίων εσωτερικών γραμμών.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν το φυλλάδιο και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην ιστοσελίδα www.hcg.gr και συγκεκριμένα στην ενότητα «Σας ενδιαφέρει».

Εάν οι ταξιδιώτες θελήσουν, μπορούν να τα προμηθεύονται και από το γραφείο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, που λειτουργεί στην Πύλη Ε8 του λιμένα Πειραιά.

Ανάλογες ενημερωτικές δράσεις από μεικτά κλιμάκια στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας, θα πραγματοποιούνται καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.