Εξαρθρώθηκε σπείρα με 25 διαρρήξεις και λεία άνω των 200.000 ευρώ

Σπείρα που είχε διαπράξει 25 διαρρήξεις και δύο ληστείες με συνολική λεία που ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τ.Α. Μεγάρων της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ, τα ΤΑΕ Δυτικής Αττικής, τη Διεύθυνση Αστυνομίας και την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε Ασπρόπυργο και Μέγαρα, προχώρησαν σε δύο συλλήψεις Ρομά ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις ως μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Η δράση της σπείρας διαπιστώθηκε από τον περασμένο μάιο, όταν τα μέλη της προέβαιναν συστηματικά στη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών και ληστειών σε οικίες.

Έπειτα από έρευνα, επετεύχθη η ταυτοποίηση των εμπλεκόμενων και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι με αυτοκίνητα, εντόπιζαν οικίες σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, κατά τις μεσημβρινές και νυχτερινές ώρες. Στη συνέχεια, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με διακριτούς ρόλους (οδηγοί οχημάτων, τσιλιαδόροι και φυσικοί αυτουργοί), παραβίαζαν τις εισόδους ή τις μπαλκονόπορτες των οικιών και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους κοσμήματα, ρολόγια, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Περαιτέρω, στις περιπτώσεις που εντόπιζαν εντός των οικιών τους ένοικους, χρησιμοποιούν βία ή απειλή βίας προκειμένου να τους ακινητοποιήσουν.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι αφαιρούσαν από τα οχήματα τις πρωτότυπες πινακίδες και είτε κυκλοφορούσαν χωρίς αυτές είτε τοποθετούσαν νέες που είχαν αμέσως πριν αφαιρέσει από άλλα σταθμευμένα.

Από τις έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, είδη ένδυσης και υπόδησης, κινητά τηλέφωνα, τα χρηματικά ποσά των 1.410 ευρώ και 2.440 zloti Πολωνίας ενώ επίσης κατασχέθηκαν και δύο οχήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.